Lelki kalendárium

2023.12.09. 07:50

Lelki kalendárium: csak akkor tudunk igazán remélni, ha van hitünk!

Holnap meggyújtjuk az adventi koszorún a második, azaz a remény gyertyáját, és már csak pár nap választ el bennünket a csodától, Krisztus születésétől. Olvassuk hát el Veszelovszki Balázs mai napra szánt gondolatait, mint lelki táplálékot!

Veszelovszki Balázs

Advent második vasárnapján a remény gyertyáját gyújtjuk majd meg

Forrás: Archív fotó: Nool

Advent második vasárnapján a remény gyertyáját gyújtjuk majd meg. A hit fényéhez a remény fénye társul, hogy immár a két fény együtt mutassa az utat számunkra a karácsonyi ünnepre. A hit az alapja mindennek, de a remény szorosan együtt jár ezzel. Csak akkor tudunk remélni, ha van hitünk, és csak akkor értékes a hitünk, ha ez alapján remélünk is.

Amikor Jézus születését várták, a nép szüntelenül remélt, bízott Istenben. Tegyük ezt mi is, legyen a várakozásunk reményteli! Készítsük elő a szívünkben az Úr útját, egyengessük ösvényeit! De hogyan is? Mutassuk meg a hitünket másoknak is, adjunk reményt az elcsüggedteknek, hogy mindezek ezáltal Isten jóságát és kegyelmét mindenki megláthassa!

Add, Uram, hogy a kívülállók lássák hitemet, tudjak reménnyel teli lenni, és azok, akikkel beszélek, erőt meríthessenek mindezekből a te kegyelmed által!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában