Lelki kalendárium

2023.12.08. 08:48

Lelki kalendárium: a Szűzanya szeplőtelen fogantatását ünnepeljük ma Nógrádban is

Minden egyes nappal egyre közelebb kerülünk a Megváltó születéséhez. Tárjuk hát ma is ki a szívünket, és olvassuk el Veszelovszki Balázs gondolatait, amelyekkel lelkünket is táplálhatjuk!

Veszelovszki Balázs

Isten anyja mentes volt az áteredő bűntől, ezt ünnepeljük a mai napon

Forrás: Nool

Fotó: Gerhát Karina

A szeplőtelen fogantatás ünnepe van ma, ezért Máriára gondolunk. Isten anyja mentes volt az áteredő bűntől, ezt ünnepeljük a mai napon. A Szűzanya, a Magyarok Nagyasszonya áll ma előttünk, és eszünkbe jut a fogantatáskor Gábriel arkangyalnak mondott „igenje”. A születendő kis Jézus édesanyja, Szűz Mária igent mondott a gyermekáldásra.

Milyen jó lenne, ha minél több család mondana igent a legdrágább kincsre, hogy nemzetünk valódi értékekkel gyarapodhasson! Milyen jó lenne, ha mi is kimondanánk az igent arra a feladatra, amire Isten hívott meg bennünket! Milyen jó lenne, ha az egész adventi időszakunk egy nagy igen lehetne Istennek! Add, Uram, hogy amint a Szűzanya kimondta a te hívó szavadra az igent, úgy mi is készek legyünk vállalni a nekünk szánt küldetésedet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában