Bemutató

2024.05.19. 20:02

Mestercukrász mutatta be díjnyertes tányérdesszertjét Hollókőn

Mint arról portálunkon beszámoltunk Kubinyi Dániel, a Hollókői Castellum Hotel mestercukrásza a tavalyi év után idén is megnyerte a Magyarország étele verseny részeként megrendezett Szamos Mátyás Tányérdesszert versenyt a Mikrokozmosz elnevezésű desszertjével. A hollókői mestercukrász a tányérdesszertet vasárnap, a pünkösdi gasztrohétvége keretein belül mutatta be a nagyközönség számára a Hollókői Castellum Hotelben.

Lászlók Judit

Kubinyi Dániel metercukrász bemutatja Mikrokozmosz nevű díjnyertes süteményét

Fotó: Hüvösi Csaba

Kubinyi Dániel mestercukrásznak eddig egyedülálló módon sikerült dupláznia ezen a versenyen. A tavalyi nyertes desszertjéhez, a Pilvaxhoz hasonlóan a Mikrokozmosz is helyet kapott a hollókői Castellum Hotel étlapján, amelyet vasárnap a nagy érdeklődés övezte gasztrohétvége keretein belül mutatott be a nagyközönség számára a Hollókői Castellum Hotelben. 

Kubinyi Dániel metercukrász bemutatja Mikrokozmosz nevű díjnyertes süteményét
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A vendégek számára a desszertbemutató során kis kóstoló falatkákkal is készültek. Emellett a résztvevők összehasonlíthatták a két díjnyertes édességet is. 

Mint arról portálukon már beszámoltunk, az idei verseny témája a „Csak tiszta forrásból!” volt és szorosan kapcsolódott Bartók Béla zeneszerző munkásságához. Ennek értelmében Kubinyi Dániel a desszertet a mákos choux, a lágy pisztáciakrém, a mák panna cotta, a selyemkóróméz mousse, a marinált ananász, a tokaji aszú zselé, valamint a tej morzsa alapanyagainak a kompozíciójában álmodta és alkotta meg. Majd a zeneszerző Mikrokozmosz című műve alapján nevezte el a tányérdesszertet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában