Lelki kalendárium

2023.12.18. 08:05

Lelki kalendárium: a hit, a remény és az öröm gyertyája már világít az adventi koszorúkon

Kevesebb mint egy hét választ el bennünket a Megváltó születésétől. Fontos tehát, hogy ebben a néhány napban teljesen felkészítsük a szívünket a kis Jézus érkezésére! Ebben segíthetnek Veszelovszki Balázs gondolatai.

Veszelovszki Balázs

Advent harmadik, de az idei évben az utolsó hetét kezdjük el. A hit, a remény és az öröm gyertyája már világít az adventi koszorúnkon, érdemes tehát visszatekinteni az elmúlt időszakra: melyiket hogyan éltem át? Miről szóltak az elmúlt hetek, miben volt gyümölcsöző az adventi készületem, miben kell javítanom? Hogyan tudom még jobban megélni a várakozás pillanatait? Figyeltem-e az Úr szavára? Imádkoztam-e eleget? Jó cselekedeteket végeztem-e? Odafigyeltem-e másokra? Adtam-e a Teremtő jóságából és magamból másoknak is? 

Add, Uram, hogy magamat háttérbe szorítva, téged tudjalak előre helyezni és általad tudjak jót tenni másoknak és másokkal advent napjaiban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában