Nool.hu videó

2023.12.01. 20:00

Könnyebbé vált a közlekedés, felavatták az Ipoly-hidat Őrhalomnál (fotók, videó)

Pénteken átadták az Őrhalom és Ipolyvarbó között épült új közúti hidat. Az eseményen jelen volt Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszter, illetve Richard Rasi, a szlovák kormány beruházási, regionális fejlesztési és informatikai tárcájának vezetője.

Nool.hu

Az eseményen beszédet mondott Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszter, illetve Richard Rasi, a szlovák kormány beruházási, regionális fejlesztési és informatikai tárcájának vezetője

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Mint arról beszámoltunk: a rendezvényen elsőként Ondrej Lunter, Besztercebánya Megye elnöke köszöntötte a megjelenteket. Ezután dr. Richard Rasi, a közelmúltban megválasztott szlovák kormányzat beruházási, regionális fejlesztési és informatikai minisztere arra tért ki, jelképes értékű most ez az avatóünnepség, amelynek gyümölcsére saját gyermekükként is tekinthetnek, hiszen 2018-ban éppen ők bábáskodtak Peter Pellegrini akkori miniszterelnökkel az élen a határon átnyúló hidak létesítéséről született államközi egyezmény megalkotásán, ami rendkívül jelentős alkotórésze a régiós fejlesztéseket középpontba helyező politikájuknak.

Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszter leszögezte, a határ menti élet mindig különleges léthelyzetet jelentett, és nem mindegy, hogy ennek milyen a minősége, ezt komáromi származásúként ő maga is pontosan tudja és érzi. Hazánk kormánya 2010 óta elszántan törekedett azon, hogy ezt a színvonalat feltétlenül javítsa, és a magyar-szlovák határ 654 kilométeres hosszában azóta összesen tizenhét új átkelési pontot létesítettek, és remélik, még csak az út elején járnak. A hidak építése jól mutatja, hogy Magyarország és Szlovákia stratégiai partnerként tekint egymásra, akár a külkereskedelmet, akár a társadalmi kapcsolatokat tekintjük.

Íme az átadás pillanata képeken és videón:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában