Könyvtárklub

2023.12.14. 07:40

Advent és karácsony témájáról tudhattak meg érdekességeket a bátonyterenyei diákok

A karácsonyi ünnepkör került középpontba a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium legutóbbi könyvtárklubjának foglalkozásán.

Veres Edina

Könyvtári adventtel készülnek a középiskolások az ünnepre

Forrás: Facebook / Fáy András Középiskola és Kollégium

A Fáy András nevét viselő bátonyterenyei oktatási intézmény Facebook oldalán számolt be arról, hogy a napokban tartották meg a könyvtárklubjuk decemberi, az adventi időszakhoz kapcsolódó foglalkozását. 

Az érdeklődő tanulók ez alkalommal a karácsonyi ünnepkörről tudhattak meg érdekességeket a rendhagyó órai keretek között. Mint írták, a program során legelőször Ady Endre Karácsonyi rege című versét hallgatták meg a résztvevők Szabó Gyula tolmácsolásában, majd a diákok magyar költők verseiből olvastak fel részleteket. Ezután az adventi időszak kialakulásáról, jelentéséről tartott rövid beszámolót a fiataloknak a klubfoglalkozás vezetője, Illésné Sipos Jolán pedagógus, könyvtáros tanár.

A bejegyzésből kiderült, hogy a régi és az új szokásokról a gyerekek is szívesen beszámoltak. A tájékoztatás szerint a tanulók keveset tudtak például az adventi naptár és a szaloncukor eredetéről, így meglepődtek, amikor megtudták, hogy a naptár egy német édesanyától származik, illetve hogy a szaloncukor Magyarországon a legnépszerűbb.

Végül a Fáy könyvtárklubjának decemberi foglalkozásán mindenki megosztotta a többiekkel, hogy náluk hogyan ünneplik a karácsonyt, milyen szokásokat tartanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában