Testmozgás

2023.10.10. 08:15

Fitneszmozdulatokkal is ünnepelték a bátonyterenyei középiskolások a diáksportot

Mozgalmas délelőttöt szerveztek a napokban a Magyar Diáksport Napja alkalmából a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban.

Veres Edina

Fontos, hogy testileg is felfrissüljenek a fiatalok a fokozott szellemi megterheléssel járó tanórák között

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Futás, ugrálókötél, labdajátékok és fitneszmozdulatok is színesítették a napot nem rég a Fáy András nevét viselő bátonyterenyei középiskolában. Az oktatási intézmény közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) 18 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy a fiataloknak szóló sporteseményt 8 éve nemzetközi színtéren is megszervezik Európai Diáksport Napja – azaz European School Sport Day (ESSD) – elnevezéssel.

Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban immár hagyomány, hogy kapcsolódik az országos rendezvényekhez, hiszen hat éve minden ősszel megemlékeznek erről az alkalomról.

Gimnasztika a szabadban. Emellett sportszerek is segítik a tanulók sportolási lehetőségeit, kedvét és hajlamát
Fotó: Facebook / Forrás: Nool.hu

„Aktív részvételünk eredményeként többször jutalmaztak már minket értékes és hasznos sportszerekkel, amelyek remekül segítik tanulóink sportolási lehetőségeit, kedvét, hajlamát. A mozgásos programok sora idén a 2023 méteres futással kezdődött, majd a sportcsarnokban folytatódott, ahol a résztvevő diákok jó néhány ügyességi feladatot kipróbálhattak, illetve összemérhették erejüket az ellenfeleikkel.” – írták a középiskola Facebook oldalán.

A bejegyzésben arra is kitértek, hogy Verbói Szabolcs testnevelés szakos pedagógus munkáját tradicionális megmozdulások dicsérték, amelyek a Fáy 75 éves fennállása előtt tisztelegve a 75-ös számhoz kapcsolódtak. Mindemellett pedig a középiskola egyik kedves „öregdiákja”, pontosabban volt tanulója, Simon László tartott egy hangulatos, épp 75 mozgáselemből álló fitneszórát az iskolaközösség mozgásra kapható tagjainak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában