Iskolai közösségi szolgálat

2023.10.10. 16:18

Civil szervezet segíti a bátonyterenyei diákokat a közösségi szolgálat teljesítésében

Megtisztították a falevelektől a maconkai templom kertjét a Fáy András nevét viselő bátonyterenyei középiskola kollégistái. A diákok munkájának nyomán nem csupán a terület vált rendezetté, hanem a fiatalok iskolai közösségi szolgálatban teljesített óráinak száma is gyarapodott.

Veres Edina

Környezetrendezési munkákban vettek részt a középiskolások

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Több éves együttműködés folytatódik idén a bátonyterenyei Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, illetve egy helyi civil szervezet között. Az oktatási intézmény Facebook oldalán osztotta meg, hogy ismét lehetőséget kaptak a kollégista tanulóik a Maconkai Aranyalma Hagyományőrző Egyesülettől arra, hogy az iskolai közösségi szolgálatukat a szervezetnél teljesítsék.

Mint írták, nem most kezdődött az együttműködés, amelynek létrejöttével a gyerekek segítséget nyújthatnak a hagyományőrzőknek, cserébe pedig – a hasznos időtöltés mellett – a kötelező óráik száma is szépen gyarapodik. A közelmúltban a tanulók a falevelek gereblyézéséből és összegyűjtéséből vehették ki a részünket a maconkai Szent István király-templom kertjében. A bejegyzéshez posztolt képek a gondosan elvégzett munka eredménye mellett a csapat jókedvéről és lelkesedéséről is tanúskodnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában