Néptáncos siker

2023.11.08. 19:58

Díjazták a Nógrád Táncegyüttes koreográfiáit a tatabányai országos versenyen

Immár tizedik alkalommal rendezték meg a napokban Tatabányán az Agóra Koreográfus Versenyt, melyen a Nógrád Táncegyüttes szép eredményt ért el két koreográfiájával is.

Palchuber Kinga

Kovács József és Kovács-Jelinek Emese (balra) az együttes művészeti vezetői büszkék a csapatra

Forrás: NTE

Kovács-Jelinek Emese, a Nógrád Táncegyüttes művészeti vezetője portálunk érdeklődésére elmondta: a fesztiválon az országból tizenegy néptáncegyüttes tizenhat koreográfiával mutatkozott be a szakmai zsűri előtt. 

Két koreográfiával is díjat érdemelt ki Tatabányán a Nógrád Táncegyüttes
Forrás: NTE

Hozzátette: a bírák döntése alapján az együttes műsoráért megkapta Tatabánya különdíját, továbbá párjával, Kovács Józseffel a koreográfusi első helyet is kiérdemelték a Ne sápadj! című összeállításukért. Utóbbival egyébként a barkó vidék tánckultúráját és annak kiemelkedő táncos egyéniségeit mutatták be a nógrádi néptáncosok

A csapat ismét bizonyított a rangos versenyen
Forrás: NTE

– A koreográfiát következő alkalommal a Nógrád Táncegyüttes hagyományos év végi gálaműsorán is megtekintheti majd a közönség november 18-án, szombaton, 17 órától a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban – emelte ki Kovács-Jelinek Emese, aki azt is elárulta, hogy a csapat nagy megtiszteltetésként és kiemelkedő eredményként tekint a neves és országosan elismert szakmai zsűri által megítélt díjakra.

Kovács-Jelinek Emese emlékeztetett: a Nógrád Táncegyüttes az elmúlt két évben az országban megrendezett nagy, szakmai néptáncfesztiválok és koreográfus versenyek közül – egy kivételével – mindegyiken megjelent, így e mutatóval egyedülállónak mondható az ország néptáncegyüttesei között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában