Büszkeség

2023.06.04. 15:37

Országos fesztiválon díjazták a Nógrád Táncegyüttes koreográfiáját

A Nógrád Táncegyüttes két koreográfiával vett részt minap a 26. Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon. A Ne sápadj! című műsorukkal lenyűgözték a szakmai zsűrit, így együttesi megosztott II. helyezést értek el a táncosok.

Gubányi Patrik

Kovács József, az együttes vezetője megkeresésünkre elmondta: fellépések hada öleli őket körbe, így igencsak pörgős volt a felkészülési időszak. – A siker nem jöhetett volna létre a Tarsoly Zenekar és Szoboszlai Balázs nélkül, aki a muzsikát szolgáltatta a táncosoknak.

– A szolnoki fesztivál a néptáncosok életében az egyik legrangosabb esemény országos tekintetben, nagy múltra tekint vissza. A rendezvényt két évente hívják életre, ahol a néptáncmozgalom élvonalába tartozó együttesek kapnak bemutatkozási lehetőséget. A szabályzat szerint 15 perc áll minden csapat rendelkezésére ahhoz, hogy meggyőzzék az öttagú zsűrit, hogy helyük van a legjobbak között – ismertette Kovács József. 

Hozzátette: idén a Ti-Ti-Tápió menTi-Ti-Tá, valamint a Ne sápadj! című műsorral készültek, utóbbival jutottak be a gálára, és zsebelték be az együttesi megosztott II. helyezést. – Mindenki  jól érezte magát. Nagyon szép visszaigazolásnak gondolom ezt, hiszen viszonylag friss még a kis csapatunk, s ennek ellenére egy nívós eseményen a legjobbak között tudtunk végezni – hangsúlyozta az együttes vezetője.

Mozgalmas nyárnak néznek elébe
A megmérettetések sora itt még nem zárult le, hisz lázasan készülnek egy új koreográfiával a Néptáncosok Országos Bemutató Színpada rendezvényre, ahol 40 perces előadással kell bemutatkozniuk. A nyár beköszöntével rengeteg kistelepülésre kaptak már meghívást, amelyeken szintén rutint szerezhetnek a táncosaik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában