Álláskeresés

2023.11.09. 20:28

Balassagyarmaton zárták a kormányhivatal őszi állásbörze-sorozatát

Hagyományos módon minden nógrádi járásban állásbörzéket rendezett ősszel az álláskeresők és állást változtatni tervezők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. A záró állásbörzét csütörtökön Balassagyarmaton tartották.

Lukács Zsófia

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is kínált álláslehetőséget

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Mint arról beszámoltunk: szerdán pályaválasztási kiállításon ismerkedhettek a diákok a szakmákkal Balassagyarmaton. Csütörtökön pedig kígyózó sorokban várták az álláskeresők a nyitást a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal állásbörzéjén. Az eseményt Szabó Ildikó, a foglalkoztatási osztály vezetője nyitotta meg, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy évről évre csökken az álláskeresők száma Nógrádban.
A vármegyei foglalkoztatók közel 90 személy jelentkezést várták, a Magyar Honvédség és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig több mint 200 fő részére kínált álláslehetőséget úgy környékünkön, mint az ország más térségeiben található szolgálati helyeken. A vármegyén kívüli foglalkoztatók és vállalkozások közel 150 fő felvételi lehetőségét jelezték.

Számos állás közül válogathattak

A börzén többek között boncmester, ételszállító, betegszállító, dietetikus, ápolónő, körletfőfelügyelő, fegyveres biztonsági őr, operátor, targoncavezető, konyhai kisegítő, betanított munkás, kézi összeszerelő, varrónő, faipari gépkezelő, kárpitos, szerződéses katona, tartalékos katona, határvadász, rendőr járőr, iskolaőr, kézi csomagoló, szociális ápoló, gondozó, fejlesztő pedagógus, szakács, gépbeállító, gépkezelő, minőségellenőr, gépészmérnök, beszerző, kontroller, könyvelő, elektromos karbantartó, műszakvezető, és egyéb egyszerű építőipari foglalkozású munkakörökben ajánlottak elhelyezkedési lehetőségeket a szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők és állásváltoztatást tervezők számára.

A nagyobb térségi munkáltatók közül többen is jelen voltak a balassagyarmati eseményen. A börzén megváltozott munkaképességű és nyugdíjas munkavállalóknak is kínáltak álláslehetőséget a kiállítók, valamint részmunkaidős ajánlatok is szerepeltek a betölthető állások között. A programokon az ingyenes szakképzéseket biztosító vármegyei szervezetek közül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum mutatta be képzési ajánlatait.

A munkáltatók állásajánlatai mellett a foglalkoztatási szolgálat aktuális vármegyei álláslistája, a különféle szolgáltatások, továbbá az Európai Uniós programok adta támogatási lehetőségek tájékoztatói is elérhetők voltak. A foglalkoztatási szolgálat munkatársai egyben segítséget is nyújtottak a jelentkezési szándék leadásában a munkáltatók felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában