Civil Mozaik

2023.06.22. 15:38

Játékos kalandozást tettek a nógrádi fiatalok a civilek világában

Második alkalommal rendezte meg a közelmúltban a Civil Mozaik elnevezésű eseményét a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. Annak keretében játékos kalandozásra invitálta a fiatalokat a civilek világába.

G. E.

Második alkalommal rendezték meg a a Civil Mozaik elnevezésű eseményt

Forrás: Facebook

A színes, jó hangulatú programra két-öt fős csapatok jelentkezhettek Nógrád vármegye iskoláiból, két korcsoportban. Az általános iskolák 7-8. osztályos diákjai és a középiskolás tanulók vehettek részt a programon.

– A civil szervezetek életében általános problémát jelent az utánpótlás hiánya. A rendezvényen szerettük volna bemutatni a fiatal korosztály számára a civilség sokszínűségét, vonzerejét. A program keretében 18 iskolai csapat tette próbára ügyességét 16 állomáson, 16 civil szervezet közreműködésével – tájékoztatott Vadasi Zsuzsanna, a civil központ vezetője. 

Hozzátette: ebben az évben  közel 100 fiatal és több mint 70 szervező vett részt a Civil Mozaikon. Képviselte magát mások mellett a karancslapujtői Duci Csapat Egyesület, az Ezerszín, Ezernyi Szív Egyesület, a Vakok és Gyengénlátók Nógrád Megyei Egyesülete, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Kulturális Információs és Tanácsadó Egyesület is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában