Civilek

2023.08.13. 10:08

Falusi Civil Alapra pályázhatnak augusztus végéig az alapítványok és az egyesületek

Augusztus végéig adhatják be pályázataikat a civil szervezetek a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap kiírására. Az alapítványok és az egyesületek négy témában nyújthatják be támogatási kérelmüket.

Gulyás Edina

– A Miniszerelnökség által biztosított forrásból megjelentek a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében meghirdetett Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatás című alprogram pályázati kiírásai – ismertette a témában tartott sajtótájékoztatón Tolnai Sándor, a salgótarjáni civil központot működetető Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány elnöke. 

Mint mondta: a Magyar Falu Program célja, az ötezer főnél kisebb lakosságszámú települések hátrányainak enyhítése, illetve olyan fejlesztések megvalósítása ezeken a helyeken, amelyek vonzóvá teszik az ott élők, vagy a letelepedni szándékozók számára a községeket. Ehhez kapcsolódóan 2020-ban új programelemként jelent meg a civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása. A pályázatokat Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül lehet benyújtani, a lebonyolítást a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. végzi. 

– A kiírásra augusztus 31-én, csütörtökön 14 óráig nyújthatják be támogatási igényüket azok a civil szervezetek, amelyeket 2022. december 31-ig nyilvántartásba vett a bíróság, a tavalyi évről lezárt és közzétett beszámolóval rendelkeznek, illetve amelyek székhelye ötezer főnél kisebb községben található. Négy kategóriában lehet támogatást igényelni: ingatlanvásárlásra, vagy felújításra, valamint gépjárműbeszerzésre legfeljebb hétmillió forintig, eszközvásárlásra, illetve a rendezvények és a programok szervezésére pedig maximum kétmillió nyerhető – fogalmazott Tolnai Sándor. – A témában bővebb információ a bgazrt.hu, illetve a civil.info.hu honlapokon olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában