Elismerés

2023.10.05. 06:53

Mindig a segíteni akarás vágya hajtja a díjazott vanyarci polgárőrt

A falu közbiztonságáért dolgozik a Vanyarci Polgárőrség minden egyes tagja, akiknek nagy szerepük volt abban – a rendőrök és az önkormányzat mellett–, hogy a közelmúltban csökkent a településen a bűncselekmények száma.

Nagy Orsolya

Tiszovszki István már nyolc éve vezetője a helyi polgárőröknek

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A rendvédelem érdekében nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül emlékplakettet adományozott Tiszovszki Istvánnak, a Vanyarci Polgárőrség elnökének a közelmúltban dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány. Tiszovszki István portálunknak elmondta, hogy a szervezetnek jelenleg 38 tagja van, amelynek a fele mindig hadra fogható.

– Célunk, hogy jobbá tegyük a falu közbiztonságát. Amikor pedig arra van szükség, akkor az időseket segítjük, de rendezvényeken is jelen vagyunk rendszerint. Az emberek legtöbbször nem is tudják sajnos, hogy mennyi mindent csinálunk, még sokszor éjszaka is szolgálatot adunk – közölte Tiszovszki István, aki elárult azt is, hogy az önkormányzatnál dolgozik.

Hozzátette: maga a polgárőrség hosszú évek óta működik a településen, de sokáig nem volt hivatalosan bejegyezve. István jó maga pedig azért döntött úgy, hogy polgárőr lesz, mert mindig is érezte, hogy tenni akar másokért és segíteni szeretne az embereknek. Most már nyolc éve vezetője a helyi polgárőröknek, amely pozíciót megörökölt elődjétől és a többiek is őt választották.

Az elmúlt időszakban pedig bőven akadt dolguk a polgárőröknek, ugyanis nemrégiben bejárta az országos sajtót is a hír, hogy megemelkedett a bűncselekmények száma a településen. A megoldás érdekében pedig azonnal cselekedett az önkormányzat, a polgárőrség, valamint a rendőrség is.

A rendvédelem érdekében nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül emlékplakettet vehetett át Tiszovszki István
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

– Akkor úgy éreztem, hogy ez túlzás, hiszen mindenhol történnek bűncselekmények. Ráadásul nem volt annyira kimagasló a számuk, tehát nem történt akkora probléma, mint ahogy azt lefestették. A bűncselekmények egy négy-öt fős csoportnak voltak köszönhetők, amelyeknek a nagy részét a rendőrség felderítette. Mi magunk is járőröztünk, az önkormányzat pedig újabb kamerákat szereltetett fel a falu több pontján is. Ezáltal szerencsére hamar megszűntek a problémák és mostanra ismét nyugodt a légkör a településen, jó a közbiztonság – emelte ki Tiszovszki István.

Mint mondta: a polgárőrség kiválóan együttműködik a rendőrséggel, de az önkormányzattal is. A Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének a támogatásán túlmenően az önkormányzat minden évben egy bizonyos keretösszeget biztosít a szervezet működéséhez.

A helyi polgárőrség vezetője arra is kitért, hogy nemrégiben rendezték meg a népszerű gasztronómiai eseményt a faluban, a Haluska fesztivált. Ilyenkor pedig a polgárőröknek bőven akad teendőjük, hiszen több napon keresztül azon fáradoznak, hogy a rendezvény problémamentes legyen.

A közelmúltban tartott polgárőr napon István elismerést is átvehetett kimagasló tevékenységéért, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: nagyon örült neki és szóhoz sem tudott jutni a meglepetéstől. Kifejtette továbbá: a vanyarci polgárőrök összetartók és a jövőben is arra törekednek majd, hogy segítsék a helyi lakosságot. Szeretnék azt is, ha több fiatal csatlakozna hozzájuk. Fontos lenne őket megszólítani, hiszen sok az idősebb ember a szervezetnél és szükség van az utánpótlásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában