Szabályozás

2023.07.25. 16:16

Új rendeletet alkotott a vanyarci önkormányzat a közösségi együttélés szabályozására

A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogi következményeiről szóló rendeletet hoztak létre a legutóbb tartott képviselő testületi ülésen – számolt be a hírről az önkormányzat közösségi oldalán.

Nagy Orsolya

Vanyarcon is helyi rendelet szabályozza már a kerti hulladékok égetését. A cél, hogy a lakosok minél kevésbé zavarják egymást

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Shutterstock

Mint írták, a rendelet megtekinthető a község honlapján, vagy a polgármesteri hivatalban is. A képviselők olyan szabályokat fogalmaztak meg, amelyek az ingatlanok, és azok előtti közterületek rendben tartására, a környezetszennyezésre, a közterület használatára, állattartásra, valamint az avar és kerti hulladék égetésére vonatkoznak.

Szankciókra számíthat, aki megsérti a rendeletet

Hozzátették: a rendeletben megfogalmazott szabályok betartása mindenki számára kötelező, azok pedig, akik megszegik, bírságra is számíthatnak. Éppen ezért arra kérik a lakosságot, hogy ismerjék meg a rendelet tartalmát és arra törekedjenek, hogy betartsák az ott fogalmazottakat.

Ezen szabályokkal az önkormányzat célja, hogy szankcionálhatóvá váljanak azok a tevékenységek, amelyek mások nyugalmát, a jó ízlést, valamint a pihenést megzavarják. A békés együttélési normák betartása ugyanis mindenki érdeke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában