Környezet

2023.10.15. 10:05

Lassan már befejeződik a zöldterületek megtisztítása Romhányban

A település lakosságához mérten viszonylag nagy méretű zöldterület található Romhányban, aminek folyamatos tisztítása és rendbetétele fokozott feladatokat ró az önkormányzatra. Idén megfelelő ütemben zajlottak a munkálatok és hamarosan be is fejeződnek.

Hegedűs Henrik

Vezér Attila, Romhány polgármestere

Forrás: Nool.hu

Vezér Attila polgármester portálunk érdeklődésére elmondta: Romhányban mintegy hét hektárnyi területet ölel fel a zöldfelület, ami között van három köztemető, illetve egy igen széles kiterjedésű rét is. Nem beszélve arról, hogy a domborzati viszonyok is igen kedvezőtlenek, akadnak völgyben fekvő, illetve jóval magasabb térszínen kialakított utcák is. Tavasz végén és nyáron két férfi közmunkást és nyolc női alkalmazottat foglalkoztattak, valamint megbízásos alapon egy vállalkozóval is szerződést kötött az önkormányzat, aki olyan eszközökkel segítette a munkálatokat, amelyek nincsenek a polgármesteri hivatal tulajdonában. 

Mint megtudtuk: a Vidékfejlesztési Program korábbi pályázatainak köszönhetően beszereztek egy kis traktort, valamint egy kifejezetten fűnyírásra szolgáló gépi berendezést is, de a felhalmozódott zöldhulladék, a levágott nyesedékek és lombok elszállítására mindenképpen kellett egy nagyobb méretű utánfutó, és egy szárzúzó.

Vezér Attila közlése szerint jelenleg a legutolsó tevékenységeket végzik, így a Bánk felé vezető műút oldalában, a régi pincesor környéki partfal táján, a katolikus templom és a központi temető szomszédságában zajlik a fűnyírás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában