Mezőgazdaság

2023.10.13. 12:18

Termelői piacot létesítene az önkormányzat a romhányi faluközpontban

Régi tervet valósítana meg a romhányi önkormányzat a termelői piac kialakításával. A nyugat-nógrádi község vezetésének közlése alapján a folyamatok jelenleg előkészítési szakaszban tartanak.

Hegedűs Henrik

Vezér Attila polgármester a leendő piaci placcot mutatja

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A település központjában, az általános iskola alsó tagozatának épületével szemközt, az élelmiszerbolt és a régi étterem szomszédságában tágas terület található, ide képzelné el az önkormányzat a vásárteret.

– Régi óhaja ez már nem csak a romhányi lakosságnak, hanem a környező falvakban élőknek is – hangoztatta az indokokat a helyszínen tett látogatásunk alkalmával Vezér Attila polgármester. – Községünk délkeleti, Kétbodony felé eső részén több ponton zajlik mozgó árusítás, nem ritkán egyszerre is. Ez a tevékenység sokszor torlódást okoz a forgalomban, zavarja a közlekedést, panasz is érkezett már az effajta kereskedés miatt. Éppen ezért szeretnénk egy közös helyre gyűjteni a termelőket, ahol a portékáikat kínálhatják. Nem utolsósorban pedig a kiskertekkel rendelkező helyieknek is kedveskednénk a piaccal, ahova elhozhatnák a portáikon megérett zöldségeket és gyümölcsöket.

Vezér Attila megmutatta a kiszemelt területet. Itt áll egy igen romos, ma már lakatlan ház, ezt teljesen elbontanák, illetve oldalt egy kisebb parkolót is kiépítenek majd. Először 2020-ban pályáztak a vásártérre, akkor sikertelenül, majd tavaly ősszel újra beadták a támogatási igényüket a Vidékfejlesztési Programban, reménykedve a kedvező elbírálásban. Az egész létesítmény fedett „placc” lenne, a már működő kisecsetihez hasonlatosképpen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában