Toborzás

2023.10.18. 17:09

Célba vehetik a Hiúzt: még jelentkezhetnek a nógrádiak a gránátos zászlóaljba

Még mindig sokan szeretnének jelentkezni a Lynx harcjárművekkel felszerelt gránátos zászlóaljba, annak ellenére, hogy csupán néhány héttel ezelőtt kezdődött el az „Embert a vasra” kampány nyomán a kiképzés. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Magyar Honvédség toborzóinál, így szűkebb hazánkban is, még mindig adott a lehetőség, hogy csatlakozzanak a világ egyik legmodernebb harcjárművén szolgálók közé.

Veres Edina

Immár javában zajlik a Lynx – azaz a „Hiúz” – páncélozott gyalogsági harcjármű irányítására való kiképzés Hódmezővásárhelyen. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter augusztus 11-én, pénteken Szentesen jelentette be az „Embert a vasra” kampány indulását. Annak nyomán egy hónappal később többszázan jelentek meg az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál tartott bevonuláson. Ott az adategyeztetést egy általános tájékoztató, majd egy egészségügyi vizsgálatokból, pszichológusi elbeszélgetésből és fizikai állapotfelmérőből álló alkalmassági vizsgálat követte. A felmérések alapján legjobbnak bizonyultak aláírták szerződésüket, és azonnal meg is kezdték alapkiképzésüket a gránátos alakulat tagjaként.

Nagy az érdeklődés

Ugyanerre van lehetőségük azoknak, akik lemaradtak az első turnusról, ugyanis a nagy érdeklődésre való tekintettel továbbra is lehet jelentkezni a Lynx harcjárművekkel felszerelt gránátos zászlóaljba a Magyar Honvédség toborzóirodáiban és karrieroldalán.

A toborzás folytatásával kapcsolatban Vincze Zoltán százados, az MH KIKNYP 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda megbízott tisztje kifejtette: a Magyar Honvédségnek szüksége van tettre kész, hazája iránt elhivatott, a modern haditechnikát értő és kezelni képes fiatalokra.

– Az összesen 8 hetes alapkiképzés komoly fizikai és mentális kihívást jelent. Ez viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy maximálisan fel legyenek készítve szolgálatukra, a modern haditechnikai eszközök kezelésére, a későbbiekben is komoly fizikai követelményekkel járó kiképzésekre. Ezt a kiemelt helytállást anyagilag is elismeri a Magyar Honvédség, a Lynx-ekkel felszerelt gránátos zászlóalj tagjai kiemelt, bruttó 737 ezer forintos alapilletményt kapnak, már a kiképzés első napjától – tájékoztatta portálunkat Vincze Zoltán százados. A salgótarjáni székhelyű 11. HTI beosztott tisztje olvasóinkkal korábban már azt is megosztotta, hogy miként épül fel a „Hiúz” irányítására való kiképzés.

Még pár napig jelentkezhetnek

A programba továbbra is a 18. életévét betöltött, cselekvőképes, büntetlen előéletű, magyar állampolgársággal rendelkező érdeklődőket várják, akik legalább 8 általános iskolai végzettséggel rendelkeznek. A jogosítvány előnyt jelent, de nem feltétel. Az érdeklődők október 22-ig jelentkezhetnek a Lynx-ekkel felszerelt gránátos zászlóalj tagjainak, míg Hódmezővásárhelyen, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál a bevonulás tervezetten október 24-én és 25-én zajlik majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában