Énekkar

2023.09.30. 10:20

Olaszországban is kieresztették hangjukat a szécsényi Erkel Vegyeskar tagjai

Utazás, fesztiválok, jeles ünnepek és számtalan előadás jellemezte a szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar nyári programjait.

Lukács Zsófia

Megannyi sikeres fellépés van már a szécsényi Erkel Vegyeskar háta mögött

Forrás: Beküldött

Mint arról korábban beszámoltunk a szécsényi Erkel Vegyeskar fennállásának 50. évfordulója és Erkel Ferenc halálának 130. évfordulója alkalmából egy nemzetközi kórustalálkozót rendezett ősbemutatókkal, lemezbemutatóval, szlovák és lengyel vendégkórusokkal tavasszal Szécsényben

Az ünnepi eseményt is számtalan fellépés követte, többek között a vegyeskar és Szécsény Város Gyermekkara közösen adott ünnepi műsort a holokauszt salgótarjáni áldozatainak emléknapján, valamint megnyithatták a II. Jazz Station Fesztivált Salgótarjánban.  A felvidéken is szerepeltek, az inámi Lénár atya és az elhurcolt felvidéki papok emlékére rendezett kegyeleti megemlékezésen, az ünnepi misén énekeltek.

Sikeres volt az olaszországi koncertkörút

Az 50 éves jubileumot és az eddigi sikereket egy olaszországi koncertkörúttal koronázták meg. Milánó, Róma és Firenze meghódítása után Padovában, Veronában és a Garda-tónál énekeltek és klipet forgattak. 

– Gyönyörűséges és tartalmas olaszországi utazásunk volt. Öröm és megtiszteltetés, hogy egy ilyen csoport vezetője lehetek. Mintegy ötvenen keltünk útra az 50 éves vegyeskar kórustagjaiként a támogatók és szponzorok lelkes csapatával. Caorléban az Adriai-tengerben fürödtünk és a tengerészek templomában énekeltünk. Fürödtünk a Garda-tóban, megmásztuk Sirmione várát és ellátogattunk Veronába, ahol az Aréna mellett énekeltük Verdi Szabadság kórusát – számolt be róla Lévárdi Beáta karnagy.

Kiemelte, hogy az utazás tetőpontja az volt, hogy énekelhettek a Páduai Szent Antal Bazilika ünnepi vasárnapi szentmiséjén, melyet tapssal jutalmaztak a hívek, ami felemelő, megható és emlékezetes élmény maradt számukra. A vegyeskar nemrégiben vendégül látta a gödi Gaude Kórust, Földvári Mátyás karnagy vezetésével, akik izlandi élménybeszámolóval és közös koncerttel kedveskedtek vendéglátóiknak. Az eseményt megtisztelte jelenlétével és éneklésével Szilágyiné Bátorfi Edit szlovén, ma már osztrák nagykövetasszony. Az eseményt megnyitotta Stayer László, Szécsény polgármestere, az estet közös vacsora zárta.

Ősszel is fellépnek
Lévárdi Beáta arra is kitért, hogy az ősszel sem unatkoznak, hiszen az Ars Sacra fesztiválon a balassagyarmati és a szécsényi múzeumban is hallhatta őket a közönség, valamint a megyei Prima-díj átadón és a csesztvei Madách megemlékezésen is énekelnek majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában