Díjátadó

2023.09.26. 13:02

Balassagyarmaton adják át idén a megyei Prima-díjakat

Szeptember 30-án rendezik meg a Nógrád vármegyei Prima-díjak átadó gáláját a balassagyarmati Vármegyeházán. Az eseményen rangos elismeréseket vehetnek át a megye legjobbjai.

Lukács Zsófia

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Nógrád Megyei Szervezete 18. alkalommal adja át a megyei Prima-díjakat. A legjobbak ünnepét minden évben Nógrád más-más településén rendezik meg, idén Balassagyarmat ad otthont a rendezvénynek. Az elismerést a 2003-ban Demján Sándor kezdeményezésére alapított Prima Primissima mintájára hozták létre megyénk vállalkozói. A díj életrehívóinak és támogatóinak célja, hogy az elismeréssel értéket teremtsenek és példát nyújtsanak.

A Nógrád vármegyei Prima-díjat az elmúlt években olyan kiválóságok kapták meg, mint Bobály Attila szobrászművész, a Nógrád Táncegyüttes, a Palóc Roham Sportegyesület, Csongrády Béla közíró, a Zenthe Színház, a Dűvő népzenei együttes, Berki Judit oktató. Idén ismét keresték a megyei legjobbjait tudomány, oktatás és köznevelés, sport, népművészet és közművelődés, képzőművészet, zeneművészet területén. Jelölt a megyében született, vagy a megyében gyerekkorától élő nógrádi lakos lehet, aki a szakmai tevékenységét is itt végzi.

A díjat szeptember 30-án a kimagaslóan teljesítő és példamutató személyek vehetik át. Az ünnepségen a hagyományoknak megfelelően átadják majd az Év vállalkozója és az Év megyei vállalkozója elismeréseket, valamint a vállalkozók az innovációért Csillik Zotán-díjat és a partner-nívódíjat, amit az elnökség döntése alapján T. Németh Lászlóról neveztek el. 

A gálaestet a megye amatőr művészeinek színes műsora teszi színvonalassá. A díjátadó gála műsorában fellépnek: Vándor Éva, Jászai Mari- díjas színésznő, a Latte Maffiato Salon Jazz Band, az Erkel Ferenc Vegyeskar és Szécsény Város Gyermekkara, a Vitalitás Tánccsoport és Illés Attila gitáros. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában