Koncert

2023.02.09. 16:37

Lengyelországban dalolt az idén ötvenéves szécsényi vegyeskar

A szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar már idén három újévi koncertet is adott a Vissi d’Arte Művészeti Együttessel és Szécsény Város Gyermekkarával közösen.

Lászlók Judit

A szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar lengyel nyelven szólaltatta meg az egyházi dallamokat

Forrás: Beküldött fotó

Többek között felléptek a felvidéki Inámban, a Szécsényi Városi Művelődési Központban és a balassagyarmati Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeumban is. A közelmúltban pedig egy nemzetközi kórusfesztiválon is jártak Lengyelországban. 

– Janusz Skotnickinek, Tyczyn város polgármesterének a meghívására vettünk részt immár harmadszor a XVI. Karácsonyi Kórusfesztiválon – mondta Lévárdi Beáta, az Erkel Ferenc Vegyeskar karnagya. 

Hozzátette: – A rendezvény díszvendégeként a találkozó nyitányaként egy szentmisén énekeltünk a Szent Katalin templomban, majd a helyi a művelődési házban vettünk részt öt másik kórussal együtt egy hangversenyen. Itt magyar és lengyel nyelven szólaltattunk meg egyházi dallamokat. Meglepetésként választottunk egy népszerű lengyel karácsonyi dalt is, amelyet a helyi közönség velünk együtt énekelt.

A karnagy kiemelte, hogy a kirándulás során ellátogattak Krosnóba, ahol megtekintették a helyi üveggyárat, valamint egy híres csokoládégyárat is. 

– A felejthetetlen utazás egy igazi feltöltődést jelentett. Szeretnénk ezt a tyczyni vegyeskar számára azzal viszonozni, hogy meghívtuk őket az Erkel Ferenc Vegyeskar fennállásának 50. jubileumi koncertjére májusba – mondta Lévárdi Beáta. 

Hozzáfűzte, a szécsényi vegyeskar a jeles alkalomra egy nemzetközi Erkel Ferenc Kórusfesztivállal készül, ahová a lengyel kóruson kívül még felvidéki és magyar kórusokat is meghívtak. Mint mondta, az Erkel Ferenc Vegyeskar tagjai már nagy erőkkel készülnek a rendezvényre, hiszen ezen mutatják majd be a jubileumi CD-lemezüket és a számukra komponált új műveket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában