Nool.hu videó

2023.09.28. 20:28

Negyven kilométeren át „portyáztak” a nógrádi katonák Hajdú-Bihar vármegyében (videó)

Nógrádi katonák is részt vettek a 14. alkalommal megrendezett Bocskai Portya nevű katonai teljesítménytúrán. A Debrecen térségében zajló próbatételt a szűkebb hazánkat képviselő résztvevők szép eredménnyel zárták.

Veres Edina

Embert próbáló feladatot teljesítettek a nógrádi legények

Forrás: Beküldött fotó

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a közelmúltban, Hajdú-Bihar vármegyében a Bocskai Portya nevű katonai teljesítménytúrát, amelynek rajtvonalánál ezúttal az MH 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj több katonája is felsorakozott.

A nagy múltú megmozdulás célja, hogy a résztvevők egy komoly fizikai teljesítménnyel tisztelegjenek a debreceni MH 11. Bocsai István Páncélozott Hajdúdandár névadójára, illetve minden olyan katonahősre, aki a haza védelméért áldozta életét. A megmérettetésre benevezett „portyázók” három menettávon, azaz a 20, a 40 vagy a 70 kilométeres útvonalon tehették próbára állóképességüket.

A nógrádi zászlóalj katonái – a komoly erőnlétet igénylő – 40 kilométeres, egyenruházatban végrehajtandó táv „legyűrésére” vállalkoztak, majd azt szép eredménnyel teljesítették. Szintidejükkel ugyanis a mezőny első felében végezve öregbítették alakulatuk jó hírét.

A Bocskai Portya résztvevőinek köréhez idén egy különleges személy is csatlakozott. A katonai teljesítménytúrát teljesítőkhöz az aktív és a tartalékos katonák, valamint a honvéd kadétok mellett ezúttal Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára is csatlakozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában