Nool.hu videó

2023.09.17. 14:51

Minden, ami Nógrád – körbejártuk a vármegyenap helyszínét (videó)

Kazáron tartották meg az idei vármegyenapot szombaton, melyen Nógrád büszkeségei, értékei és hagyományai kerültek előtérbe. Fotóriporterünk videós ízelítőt hozott arról, hogyan ünnepeltek a nógrádiak.

Nool.hu

A gasztronómia is főszerepet kapott a vármegyenap kísérőprogramjai között

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A XVII. Nógrádi Vármegyenap ünnepi közgyűléssel kezdődött, majd szabadtéren folytatódott a finomságok kóstolása, a portékák válogatása és a Nógrádikumok megismerése, de számos kulturális műsort is megtekinthettek az érdeklődők.

A megnyitón mások mellett Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője is szólt a vármegyenap fontosságáról. Mint elmondta: az eseménnyel azt üzenjük, hogy tudjuk hová tartozunk. Hozzátette: mi, nógrádiak tiszteljük hagyományainkat, kulturális értékeinket, természeti csodáinkat és azokat a közösségeinket, akik tesznek azért, hogy a tradíciók ne vesszenek a feledés homályába. Mindezt ünnepeljük évről évre közösen, összefogással.

Mint arról portálunk is beszámolt: a „Nógrádikumok” és a „Vedd a Nógrádit” online piactér termelői is felsorakoztak, de megannyi helyi alkotót és kézművest megismerhettek a látogatók. A jó hangulatról egyebek mellett a Zenthe Ferenc Színház és a Nógrád Táncegyüttes is gondoskodott előadásával.

Videóinkon keresztül bepillanthattok a vármegyenap néhány apró pillanatába.

Az ünnepi közgyűlésen számos díjat átnyújtott az önkormányzat. Erről ITT írtunk bővebben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában