Migráció

2023.09.12. 15:38

Migránshelyzet: indulatkeltés helyett segítséget kér a diósjenői polgármester

Székely József, Diósjenő polgármestere a település honlapján tett közzé egy lakossági felhívást, miszerint az elmúlt napokban döbbenetesen megnőtt az embercsempész tevékenység a régiónkban. A Börzsöny, beleértve Diósjenőt is, migrációs főútvonallá változott. A településvezető most egy újabb közleményt tett közzé a falu közösségi oldalán, amelyben arról írt, hogy az indulatkeltés helyett, inkább valódi segítségre van szükség.

Lászlók Judit

– Amikor egy közlemény ennyi indulatokkal tömött reakciót generál, akkor érdemes kivárni a pezsgés végét – közölte a polgármester. Hozzátette: – Azoknak, akik hangulat-, vagy indulatkeltésről írtak, felkínáljuk a lehetőségét, hogy éjszakánként a polgárőreinkkel járőrözzenek. Lehetőséget kapnak, hogy segítsenek kihúzni az árokba borult embercsempész járművének csomagtartójából az oda bezsúfolódott személyeket, síró kisgyermeket. Segítsenek regisztrálni a polgárőrök láttán csikorgó gumikkal fékező-forduló embercsempész által használt járműveket, netán láthatják az ellenkező végletet is, amikor az embercsempész bőgő motorral hajt a polgárőreink közé... Segítsenek vigasztalni a Csóványosra túrázni induló lányokat, akiktől az innivalójukat egyébként udvariasan elkérte egy huszonöt fős csapat. Magyarázzák el nekik, hogy egyáltalán nem volt okuk félni. Lám, nem történt semmi velük, semmi okuk arra, hogy félelmet keltsen bennük egy huszonöt fős férficsoport!

A polgármester a közleményben azt kéri, hogy nyújtsanak nekik segítséget abban, hogy kordában tudják tartani azoknak az indulatait, akik radikális megoldásokat sürgetnek, netán bátorra itták már magukat és „vadászatra” indulnának. Végül a településvezető arra kért mindenkit, hogy ne próbálják meg feltartóztatni, vagy megállítani a járműveket, a csoportokat!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában