Embercsempészek

2023.09.11. 10:02

Migrációs főútvonal lett a Börzsöny – óvatosságot kér a diósjenői polgármester

Székely József, Diósjenő polgármestere a település honlapján tett közzé egy felhívást, miszerint az elmúlt napokban „döbbenetesen” megnőtt az embercsempész tevékenység a régiónkban. Fokozott elővigyázatosságot kér a lakosságtól.

Lászlók Judit

A Hontnál nemrég elfogott migránscsoport

Forrás: police.hu

„Migrációs főútvonallá változott a Börzsöny, így a községünk is. Ismeretlen rendszámú, fiatal férfiakkal tömött furgonok és kisbuszok söpörnek végig nagy sebességgel, jellemzően az éjszakai órákban a községen. A hátizsákos – nem turistának kinéző – népes csoportokkal lehet találkozni az erdőben” – közölte a polgármester.

A településvezető így folytatta: „Az, amit a híradóban láttunk a déli határról, az élőben zajlik a szemünk előtt. Fokozott elővigyázatosságot kérek mindenkitől. Senki ne próbálja saját szakállára megállítani vagy feltartóztatni a járműveket, vagy a csoportokat! Ha szükséges, ha fenyegetve érzi bárki magát, tárcsázza a segélyhívó telefonszámot!”

Sokan lebuknak

Portálunkon is egyre gyakrabban számolunk be a térségben lekapcsolt embercsempészekről, illetve illegális bevándorlók csoportjairól. Alig két hete, augusztus végén írtuk meg például, hogy tíz migránst zsúfolt személyautójába egy ukrán embercsempész, akit Hontnál tartóztattak fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában