Sulistart buli

2023.09.08. 12:10

Különleges nappal ünnepelték iskolájuk 75. születésnapját a bátonyi diákok

Ugyan már javában zajlanak a tanórák a Fáy András nevét viselő bátonyterenyei középiskolában, azonban a hét elején az oktatók és diákok egy egészen különleges eseménnyel, a sulistart bulival hangolódhattak a tanévre. A zenés és sportos programok mellett a fiatalok készítettek egy aszfaltmontázst, illetve a napot egy közösségi össztánccal zárták.

Veres Edina

Sportos feladatokból sem volt hiány a rendhagyó tanévnyitón, mellyel a Fáy 75. születésnapját is ünnepelték

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Mint arról beszámoltunk: zenével rajtolt el a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban az első tanítási nap reggele. A rendhagyó évindítás alkalmából a diákok könyvek és füzetek helyett színes krétát vagy épp sporteszközöket ragadtak az oktatási intézmény első Sulistart buliján. A különleges programot az iskola osztályfőnöki, illetve társadalomtudományi munkaközössége álmodta meg és hívta életre, méghozzá hagyományteremtő szándékkal. 

A rendezvény több célt is szolgált, így például az iskolaév stresszmentes elindítását, illetve mind az oktatók, mind a diákok számára a tanévre való ráhangolódást segítette a jó hangulatú esemény. Az egyedülálló tanévindító bulival a nyári szünet után az iskolaközösség építése mellett azt is elő kívánták segíteni, hogy az új diákok számára, azaz a kilencedik évfolyamosoknak, illetve a közelmúltban bezárt Váci Mihály Gimnáziumból érkezett, jelenleg már fáy-s tanulóknak könnyebbé tegyék az év eleji beilleszkedést. Végül, de nem utolsósorban a Sulistart buli az első állomását jelentette az iskola fennállásának 75. évfordulója tiszteletére tartott egész éves programsorozatnak. A megannyi színes foglalkozás megszervezését, Matuszkáné Földi Klára vállalta magára, akinek feladatai elvégzésében Odler Bernadett is segítségére volt. 

Sminkverseny és macaréna tánc is színesítette a napot

A diákok egy csoportja az udvaron aszfaltmontázst készített, amelynek témája oktatási intézménybe járó osztályok mellett a már említett jubileum volt. Ezzel egy időben a másik csapatba tartozó tanulók sportos és ügyességi feladatokban tették próbára rátermettségüket. A jó hangulathoz dukáló ritmust az iskola egyik tanulója, DJ Dávid pörgette. A folytatásban a fiatalokra zsírosdeszka-parti, puzzle és totó várt, illetve a vállalkozó szelleműek egy karaoke során is megcsillogtathatták énektudásukat. 

Emellett sorra készültek a Fáy 75 témához kapcsolódó tolltetoválások, valamint a tanulók részt vehettek egy fantázia sminkversenyben is. Ez utóbbi során a feladat az volt, hogy a népszerű Barbie-film kapcsán főként a rózsaszín árnyalatok domináljanak az elkészített arcfestésben. A kasszasikernek számító mozi egyéb formában is visszaköszönt az eseményen. A buli dresszkódja ugyanis épp a film kapcsán a fekete-rózsaszín volt, így több diák is ilyen színű „szerelésben” vett részt a programokon. A nap folytatásaként az oktatási intézmény volt diákja, jelenlegi segítő munkatársa Bangó Zsolt gondoskodott a zenei aláfestésről. Őt követve Oláh Gergővel énekelhettek a Fáy-s diákok, akik ezután egy közös macarena össztáncot lejtettek. Végül a nap zárásaként a tanulók a bulis „sulistarton” való sikeres részvételükért emléklapot vehettek át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában