Varázslatos helyszín

2023.09.09. 06:50

Békét és boldogságot sugároz a tari Buddha Park – íme a bizonyíték! (fotók)

A sztúpák azt szimbolizálják, hogy a megvilágosodás mindenkiben ott rejlik. E üzenetet hordozzák a tari Buddha Park vallási építményei is, melyek megteremtik a békét, a boldogságot és a jólétet az emberek számára. Fotóriporterünk friss képei hűen visszaadják a helyszín varázsát.

Nool.hu

A festői park területén vallástól függetlenül mindenki Buddha közelében érezheti magát

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Már magát a tari építményt is úgy tervezték, hogy annak látványa elvesse a megvilágosodás magjait az emberek tudatalattijában. A festői park területén vallástól függetlenül mindenki Buddha közelében érezheti magát, ráadásul úgy tartják, hogy a sztúpánál tett jókívánságok ereje mindig megsokszorozódik. 

A békekegyhely egyébként óriási látogatottságnak örvend, az ősi kultúrát tisztelők és a békeszeretők zarándokhelyeként tartják számon. Az emlékpark területén felépült a Szabadító Buddha Anya Templom is, melyet Cültrim Rinpocse és Láma Csöpel avatott fel 2011-ben több neves és kiváló tibeti mester áldásával. Az épület az ősi hun templomok építészeti stílusát követi, melyet Tibetben és Mongóliában máig őriznek. Az építmény védőszentjei között tartják számon Nemrótot, Attilát és Kőrösi Csoma Sándort. A templom abból a célból épült, hogy segítsen abban, hogy az emberek felvehessék a kapcsolatot a szkíta és a magyar spirituális hagyományok halhatatlan nagy mestereivel, akik ma is bennünk élnek. A helyszínen rendszeresen tartanak meditációkat is. Fotóriporterünk reggeli sétája a parkba vezetett, ahol valóban békét árasztó képeket sikerült készítenie. 

Mint arról már portálunk is beszámolt: júniusban átadták a tari Buddha Parkban a Szkíta és Magyar Szellemiség Kőrösi Csoma Sándor Központot is.  Becze István dharmagyakorló korábban elmondta, hogy a központot és a Buddha Parkot is bárki látogathatja vallástól függetlenül.

Arról is írtunk nemrég, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark területén rendeznek Kulturális Örökség Napot.

Becskén is található egy híres sztúpa, ide nemrég Sebestyén Balázs is ellátogatott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában