Megnyitó

2023.06.11. 14:38

Felszentelték és átadták az új központot a tari Buddha Parkban

Ünnepélyes keretek között adták át ma a tari Buddha Parkban a Szkíta és Magyar Szellemiség Kőrösi Csoma Sándor Központot.

N. O.

Különleges szertartások sorát láthatták az érdeklődők a Buddha Parkban

Forrás: Nool.hu

Fotó: Nagy Orsolya

Mint arról korábban beszámoltunk, a templom a nagy szkíta és magyar megvilágosult mestereknek van szentelve. A fő védőszentjei pedig nem mások, mint Nemrót, Attila és Kőrösi Csoma Sándor. A templom abból a célból épült, hogy ösztönzést és segítséget adjon ahhoz, hogy az emberek felvehessék a kapcsolatot a szkíta és a magyar spirituális hagyományok halhatatlan nagy mestereivel, akik ma is bennünk élnek.

Becze István dharmagyakorló korábban portálunknak elmondta, hogy az új épületben számos szobor kap majd otthont, lesznek festmények, oltárszekrény, rézdomborművek és aranyozott képek is. Emellett konferenciákat is tartanak majd itt.

Felszentelték és átadták az új központot a tari Buddha Parkban
Ostorbemutató is színesítette a programot
Fotó: Nagy Orsolya / Forrás: Nool.hu

Ezt a központot pedig bárki látogathatja vallástól függetlenül, csakúgy, mint a többi épületet a Buddha Parkban. A megnyitó ostormenettel kezdődött, amely során körbecsergették az épületet. Az ostor egyébként a villámlás és a mennydörgés hangjára hasonlít, amelyet szakrális eszközként használták. A magyar kultúrában pedig leginkább a pásztorok és betyárok alkalmazták és megőrizték ezt az eszközt. Ezt ünnepélyes díszsortűz követte, majd felszentelték a templomot buddhista szertartás keretében, amelyet Csöpel Láma és Cültrim Rinpocse vezetett.

Az érdeklődők megtekinthették továbbá A Csodaszarvas érkezése című misztériumjátékot a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség tagjainak előadásában. A helyszínre látogatók később Buddha élete címmel nézhettek tibeti operát.

Felszentelték és átadták az új központot a tari Buddha Parkban
Számtalan program köztük tibeti opera is várta a nagyközönséget
Fotó: Nagy Orsolya / Forrás: Nool.hu

A délutáni órákban színpadra lépnek majd a pásztói Muzsla Néptáncegyüttes tagjai is, valamint ostormenetet is tartanak, amely után a kassai Lovasíjász Iskola bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők Szmrecsányi Márton kán vezetésével. Ezután karikás ostor bemutatóval kápráztatják el a közönséget, de szakrális együttnyilazással is készülnek a szervezők, míg a zene szerelmesei Szabó Sándor zenei koncertjét élvezhetik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában