Gyógyulás

2023.08.10. 19:54

Több hónap után hamarosan hazatérhet a kórházból a tarjáni iskola udvarán újraélesztett fiú

Már egyedül jár és beszélget is a körülötte lévőkkel Dávid. A kisfiúnak idén májusban minden előjel nélkül állt le a szíve az iskolában, akkor az orvosok azt jósolták: élete végéig ágyhoz lesz kötve.

Gulyás Edina

Hamarosan hazatérhet a kórházból Dávid, a salgótarjáni iskola udvarán újraélesztett kisfiú. Ugyan még sok fejlesztés vár rá, hiszen újra kell tanulnia szinte mindent, de az talán már kijelenthető, hogy a nehezén túl van. 

A hetedikes diáknak májusban a salgótarjáni Beszterce-lakótelepi iskolában minden előjel nélkül állt meg a szíve, hosszú küzdelem után tudták csak újraéleszteni. Akkor az orvosok az oxigénhiány miatt súlyos, visszafordíthatatlan agykárosodást diagnosztizáltak, úgy vélték Dávid az egész hátralévő életét ágyhoz kötve tölti majd. Az édesanya már akkor sem akarta elfogadni ezt a jóslatot, hitt abban, hogy valami csoda folytán meggyógyul a fia és újra teljes életet élhet. Neki lett igaza... A kisfiú ma már önállóan tud járni, beszélni és minden csövet eltávolíthattak a szervezetéből.

– Május óta a kórházakban telnek a mindennapjaink, először Budapesten voltunk, most pedig Miskolcon zajlik a rehabilitáció. Azonban a közelmúltban néhány napra hazalátogathattunk Salgótarjánba, és Dávid hamarosan végleg elhagyhatja a kórházat – fogalmazott Bonivárt Szandra, a kisfiú édesanyja. – Azonban ez még nem azt jelenti, hogy minden mehet a megszokottak szerint, otthon is folytatódik a fejlesztés: a gyógytorna, a gyógypedagógia és a masszázs.

Dávid hamarosan végleg elhagyhatja a kórházat
Forrás: Beküldött fotó

Mint mondta: memóriakiesés miatt Dávidnak szinte mindent újra kell tanulni, nem ismeri például a színeket, az állatokat és a számokat sem. Azonban eddig annyi akadályt legyőztek már, hogy ez lesz a legkevesebb, amivel szembe kell nézniük. 

Az édesanya arról is beszámolt, hogy a tragédia miatt az utóbbi hónapokban nem tudott dolgozni, így az addigi albérletüket is elvesztették. A család azonban nem maradt egyedül a bajban, az ismerősök a segítségükre siettek, így a miskolci rehabilitációról már egyenesen az új albérletükbe költözhetnek.

– Továbbra is egy speciális robotterápiára gyűjtünk, aminek az ára az egymillió forintot is meghaladja – hangsúlyozta az édesanya. 

Aki teheti anyagilag támogathatja a családot, hiszen Szandra továbbra is a nap 24 óráját a kisfia mellett tölti, így nem tud dolgozni. A legnagyobb segítség tehát a pénzeli felajánlás lenne számukra, hiszen minden készítmény, gyógyszer és speciális eszköz jelentős kiadást ró a családra. Az eddigi adományokért nagyon hálásak, az emberek önzetlensége, támogatása és feléjük áradó szeretete sok erőt jelent mindannyiuknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában