REMEK

2023.08.29. 13:14

Döntött a baloldal: havi 900 ezerért folytathatja a tarjáni művház igazgatója

Az év botránya ellenére is megszavazták a baloldali városvezetők és önkormányzati képviselők, így újabb öt évig – havi 900 ezer forintos bér és extra juttatások mellett – Balogh Katalin marad a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. (REMEK) élén.

Nool.hu

A régi-új intézményvezető a salgótarjáni közgyűlés keddi ülésén.

Forrás: Nool.hu

Fotó: V. L.

Mint arról beszámoltunk, augusztus 31-én lejár a REMEK jelenlegi igazgatójának megbízatása, ezért nyár elején pályázatot írtak ki a pozíció betöltésére. A kiírásra csupán Balogh Katalin pályázott, ám az év kulturális botránya bizonytalanná tette, hogy végül bizalmat szavaznak-e neki, és – mint az előterjesztésben szerepelt – havi 900 ezer forintos bérrel és egyéb juttatásokkal folytathatja-e a munkát.

A baloldali városvezetőkben és önkormányzati képviselőkben a jelek szerint nem merültek fel erkölcsi és szakmai aggályok, sőt, lényegében kortesbeszédekben méltatták a botrányba keveredett, komoly lakossági kritikákkal illetett intézmény vezetőjét. A közgyűlés keddi ülésének 18. napirendi pontjaként 8 igen, 1 nem és 4 tartózkodás mellett végül megszavazták: Balogh Katalin 2028. augusztus 31-ig folytathatja a munkát a szocialista vezetésű önkormányzat kulturális cégénél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában