Hírösszefoglaló

2023.08.21. 21:55

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. augusztus 21.

A hét első napja sem telt eseménytelenül Salgótarjánban, mutatjuk a nap legfontosabb híreit!

Gubányi Patrik

Szent Péter esernyőjével járják az országot a salgótarjáni színészek

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház művészei a nyári szezon végéhez közeledve sem unatkoznak, hiszen folyamatosan járják az országot kiemelkedő színdarabjaikkal. 

Észtek érkeztek szűkebb hazánkba, hogy tanulmányozzák a nógrádi szakképzést

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) vendégeiként külföldi szakképző iskola oktatói érkeztek a közelmúltban szűkebb hazánkba. Korábban a portugáliai Bragából, míg tavaly Olaszországból, pontosabban Firenzéből jöttek pedagógusok az NMSzC technikumaiba, illetve szakképző iskoláiba, és tartottak tanórákat vendégtanárként. A szakképzési centrum tájékoztatása szerint, ez alkalommal észtországi oktatók látogattak Nógrádba azért, hogy tanulmányozzák a szakképzési rendszert, illetve az itteni jó gyakorlatokat. Természetesen mindemellett a szakmai út arra is lehetőséget biztosított, hogy országismereti és személyes benyomások által kerüljenek közelebb egymáshoz az Európai Unióban élők.

Másodfokú hőségriasztás lépett érvénybe Nógrádban is

Az előrejelzések szerint kánikulára számíthatnak ezen a héten szűkebb hazánk lakosai. A nagy hőségben a szakemberek óvatosságra intenek, de az allergiásoknak is ügyelniük kell magukra, ugyanis emelkedik a levegő pollenkoncentrációja.

Gösswein Csaba is a Salgótarjáni Atlétikai Clubban folytatja

A – tavaly az év salgótarjáni férfi sportolójának választott – tájfutó válogatott kerettag sérülésből lábadozva fogadta el a salgótarjáni egyesület felkérését.

Világsztár lépett fel a Zenthe Nyáron

Múlt pénteken egy igazi világsztár, Boban Markovic szerb trombitaművész és a nevével fémjelzett zenekar vendégszereplése koronázta meg az idei szabadtéri színházi fesztivál, a Zenthe Nyár programsorozatát.

Ipari baleset történt húsz éve a salgótarjáni vasútállomáson 

Hangosbeszélőn figyelmeztették a környéken lakókat, hogy csukják be az ablakokat és ne menjenek az utcára – éppen húsz éve, 2003 augusztusában ijesztő ipari baleset történt Salgótarjánban. Egy 40 ezer literes, sósavval teli tartálykocsi kezdett szivárogni a vasútállomáson.

Salgótarjáni pedagógussal beszélgettünk a sulikezdésről

Hamarosan véget ér a nyári szünet, több százan most kezdik meg az első osztályt a salgótarjáni általános iskolákban is. Az óvodai évek után hatalmas változás a leendő elsősök életében az iskolakezdés, de nem kisebb kihívás ez a szülők számára sem, akik a tanszerek beszerzése mellett ezekben a napokban tele vannak kétellyel, vajon tényleg iskolaérett-e már gyermekük, s mi vár majd rá az iskolapadban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában