Felújítás

2023.08.24. 09:20

45 millió forintból valósult meg a csesztvei hivatal és az óvoda energetikai korszerűsítése

Csesztve önkormányzata közleményben tájékoztatta portálunkat arról, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert negyvenötmillió forintból a tulajdonában lévő polgármesteri hivatal és az óvoda funkcióját ellátó épületének energiatudatos korszerűsítése valósult meg.

Lászlók Judit

Mint írták: a felújítás során a követelményeknek megfelelően megtörtént az épület külső határoló felületeinek utólagos hőszigetelése – beleértve a padlást és a pincét is – és az elavult homlokzati nyílászárók cseréje. Az ingatlan villamosenergia fogyasztásának csökkentése érdekében a napelemes rendszer telepítése is megvalósult.

– A fejlesztésnek köszönhetően redukálódott az épület szén-dioxid-kibocsátása, valamint javultak a hőtechnikai adottságai, a hőveszteségei pedig csökkentek. Így a település egy környezetbarát és gazdaságilag hatékonyabban üzemeltethető közintézménnyel gazdagodott – derült ki a közleményből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában