Nool.hu videó

2023.07.21. 16:38

Több százmillió forintból építenek ki vízelvezető árkot Karancsberényben (fotók, videó)

Projektindító ünnepséget tartottak péntek délelőtt a karancsberényi közösségi házában.

Gubányi Patrik

Projektindító ünnepséget tartottak a karancsberényi közösségi házában

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Ünnepélyes keretek között indították útjára Karancsberényben a csapadékvíz-elvezető árok kiépítésének munkafolyamatát péntek délelőtt a helyi közösségi házban. A beruházás mintegy 203 millió forintos pályázati forrásból jöhet létre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásának köszönhetően. 

Lehoczkiné Csombor Erika Tünde, a község vezetője beszédében hangsúlyozta: szeretne köszönetet mondani a magyar kormánynak, illetve Balla Mihálynak, a térség országgyűlési képviselőjének, hogy a csapadékvíz-elvezető árok kiépítésére benyújtott pályázatok között a kistelepülés is pozitív elbírálást kapott. Kiemelte: a beruházásból egy korszerű rendszert tudnak létrehozni, amely nemcsak a heves esőzések elleni védekezésben, hanem a szennyező anyagok visszatartásának a szempontjából is hatékony lesz.

Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője rámutatott: a legutóbbi egy hónap jól szemléltette, hogy milyen beláthatatlan problémákat tud előidézni a soha nem látott mennyiségű csapadék. Éppen ezért nélkülözhetetlen a villámárvizek elleni védekezéshez ez a projekt, hiszen a nógrádiak biztonságánál semmi sem fontosabb. Hozzátette: számos szakember fogja majd tenni a dolgát a csapadékvíz-elvezető árok kiépítésén, azonban a munkafolyamat időt igényel, ezért kéri a helyiek türelmét és megértését!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában