2023.07.02. 16:18
Perfetto! – mennyei olasz pizzákat készítettek a balassagyarmatiak
Szorgos kezek dagasztották a tésztákat az első olyan workshopon Balassagyarmaton, amelyen olasz pizzát készítettek az érdeklődők. A rutinos pizzakészítők és az amatőrök is kamatoztathatták tudásukat a pizzakészítésben.
Mindenki ízletes és külsőre is szép pizzát tudhatott magáénak, és egy oklevéllel is gazdagodtak
Forrás: Nool
Fotó: Fürjes Béla
A pizza az egyik legkedveltebb étel a világon, és szinte minden kultúrában megtalálható. A finomságot számtalan módon készítik, ám a hamisítatlan olasz pizzához már szükséges megfelelő ismeretekkel rendelkezni. Ezt a kreativitást és a technika elsajátítását hivatott előtérbe helyezni az a workshop, amelyet nemrégiben tartottak az Ipoly-parti városban.
– Budapesten vettem részt hasonló kurzuson, akkor jött az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha Balassagyarmaton is lennének olyen alkalmak, ahol a gasztronómia kedvelői egy jó hangulatú eseményen sajátíthatnák el a sütés-főzés fortélyait – mondta portálunknak Frankó Viktória, a workshop megálmodója.
Az első alkalmon az igazi nápolyi pizza készítését tanulhatták meg a résztvevők. – Öt fővel indult a workshop, amelyet a Gansel-házban tartottunk. Voltak tapasztalt pizzakészítők, de teljesen kezdők is. Szó volt az élesztőről, dagasztásról, kelesztési technikákról, sütők fajtájáról és a feltétekről is. Lépésről lépésre vettük végig a tökéletes pizza elkészítésének menetét – ismertette az esemény szervezője.
Hozzátette, hogy a kurzuson Fábián Erika is segítette az amatőr csapatot, aki több mint 10 éve foglalkozik a kovászos kenyér sütésével. – Sikerélménnyel zárult az első alkalom, mindenki ízletes és külsőre is szép pizzát tudhatott magáénak, egy oklevéllel is gazdagodtak – tért ki rá Frankó Viktória, aki azt is elárulta, hogy a következő alkalmat augusztus elejére tervezik.
A közeljövőben nem csak pizza, hanem más ételek elkészítésére is szerveznek workshopot, valamint gasztronómiai előadásokkal is színesítik a palettát.