Kurzus

2023.07.02. 16:18

Perfetto! – mennyei olasz pizzákat készítettek a balassagyarmatiak

Szorgos kezek dagasztották a tésztákat az első olyan workshopon Balassagyarmaton, amelyen olasz pizzát készítettek az érdeklődők. A rutinos pizzakészítők és az amatőrök is kamatoztathatták tudásukat a pizzakészítésben.

L.ZS.

Mindenki ízletes és külsőre is szép pizzát tudhatott magáénak, és egy oklevéllel is gazdagodtak

Forrás: Nool

Fotó: Fürjes Béla

A pizza az egyik legkedveltebb étel a világon, és szinte minden kultúrában megtalálható. A finomságot számtalan módon készítik, ám a hamisítatlan olasz pizzához már szükséges megfelelő ismeretekkel rendelkezni. Ezt a kreativitást és a technika elsajátítását hivatott előtérbe helyezni az a workshop, amelyet nemrégiben tartottak az Ipoly-parti városban.

– Budapesten vettem részt hasonló kurzuson, akkor jött az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha Balassagyarmaton is lennének olyen alkalmak, ahol a gasztronómia kedvelői egy jó hangulatú eseményen sajátíthatnák el a sütés-főzés fortélyait – mondta portálunknak Frankó Viktória, a workshop megálmodója.

Az első alkalmon az igazi nápolyi pizza készítését tanulhatták meg a résztvevők.  – Öt fővel indult a workshop, amelyet a Gansel-házban tartottunk. Voltak tapasztalt pizzakészítők, de teljesen kezdők is. Szó volt az élesztőről, dagasztásról, kelesztési technikákról, sütők fajtájáról és a feltétekről is. Lépésről lépésre vettük végig a tökéletes pizza elkészítésének menetét – ismertette az esemény szervezője.

Voltak tapasztalt pizzakészítők, de teljesen kezdők is
Fotó: Fürjes Béla / Forrás: Nool

Hozzátette, hogy a kurzuson Fábián Erika is segítette az amatőr csapatot, aki több mint 10 éve foglalkozik a kovászos kenyér sütésével. – Sikerélménnyel zárult az első alkalom, mindenki ízletes és külsőre is szép pizzát tudhatott magáénak, egy oklevéllel is gazdagodtak –  tért ki rá Frankó Viktória, aki azt is elárulta, hogy a következő alkalmat augusztus elejére tervezik. 

A közeljövőben nem csak pizza, hanem más ételek elkészítésére is szerveznek workshopot, valamint gasztronómiai előadásokkal is színesítik a palettát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában