Ünnepség

2023.07.16. 09:20

Fráter Erzsébetre és Madách Imrére emlékeznek Csécsén a bicentenáriumon

Fráter Erzsébet emléknapot rendeznek Csécsén, a programot Madách Imre bicentenáriumára szervezett ünnepség is színesíti.

Gulyás Edina

Praznovszky Mihály irodalomtörténész tart majd előadást

Forrás: Nool.hu

Fotó: Penovác Károly

Fráter Erzsébet emlékére, valamint Madách Imre bicentenáriumára rendez ünnepséget július 22-én, szombaton Csécse önkormányzata. 

A programok több helyszínen zajlanak, 12.30 órakor a Fráter Erzsébet Általános Iskolában a köszöntőket követően megkoszorúzzák a Fráter Erzsébet emléktáblát, majd a résztvevők a helyi templomba vonulnak. Itt Gergely István, Csécse történetének kutatója tart előadást ezt követően a Fráter Erzsébet Emlék és Faluházban folytatódik a megemlékezés. 

A Kéknefelejcs Népdalkör dalcsokrát Lánczi Imréné szavalata követi és időkapszulát is elhelyeznek. A programok sora a csécsei művelődési házban zárul, ahol Praznovszky Mihály irodalomtörténész tart előadást. A délutánt a Négy Arc Színház bemutatója és a helyi általános iskolások műsora is színesíti. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában