Hírösszefoglaló

2023.07.24. 21:42

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. július 24.

Számos témáról beszámoltunk olvasóinknak július 24-én hírportálunkon, mutatjuk a mai nap salgótarjáni vonatkozású híreit!

Nool.hu

A Hír-Sat BHC és a Multichem Szentendre sikerével ért véget a hétvégén Salgótarjánban megrendezett XIII. Salgó Cup 

Hétvégén Salgótarjánban rendezték a XIII. Salgó Cup elnevezésű nemzetközi strandkézilabda tornát, amely az idei Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság hetedik fordulója is egyben. Vasárnap délelőtt már a végső elsőség volt a tét a XIII. Salgó Cup-on, a csoportból továbbjutott csapatok a negyeddöntőben (a férfiak a nyolcaddöntőben) vitézkedtek, majd a nap során eljutottunk mind a két nemnél a fináléig, ahol végül a férfiaknál a Hír-Sat BHC, míg a nőknél Multichem Szentendre bizonyult a legjobbnak. 

A Salgótarjáni Strandépítők a negyeddöntőből győztesen kerültek ki a lengyelek elleni mérkőzésen, az elődöntőben azonban 2-1 arányban alulmaradtak a szerbekkel szemben. A bronzmérkőzést végül a magyar Beach Stars gárdájával vívták, akik 0-2 arányban diadalmaskodtak, így a tarjániak a 4. helyen tárták a bajnokságot. A különdíjakban két salgótarjáni érdekeltség is született: a Nógrád vármegye legjobb játékosának járó különdíjat Békési Dominik, míg a torna legjobb játékosa díjat Homor Dániel kapta, mindketten a Salgótarjáni Strandépítők tagjai. 

A nők mezőnyében a Strandépítők Girls lányai a negyeddöntőig jutottak, ahol 1-2 arányban kaptak ki a hollandoktól, a 7. helyért pedig a lengyelek ellen léptek pályára, de végül nem sikerült kivívni az elsőbbséget, így a tornát a 8. helyen zárták. A nők között kiosztott különdíjak közül a Nógrád vármegye legjobb játékosa címet Csaba Alexa, a Strandépítők Girls Senior tagja vehette át.

Mindent újra kell tanulnia, de már beszél és lépeget a Salgótarjánban újraélesztett Dávid

Az első lesújtó diagnózis ellenére már újra beszél és néhány lépésre is képes a salgótarjáni iskola udvarán májusban hosszú küzdelem után újraélesztett kisfiú, akinek minden előjel nélkül állt meg akkor a szíve. Az orvosok eleinte nem sok esélyt adtak a felépülésére, azonban Dávid jó úton halad a teljes gyógyulás felé. A beszéde szinte már tökéletes és pelenkára sincs szüksége, sőt az első lépéseket is megtette és segítséggel, irányítással rövid sétákat is tesz már. A Budapesten töltött heteket követően jelenleg már a miskolci kórházban tart Dávid rehabilitációja. Családja robotterápiára gyűjt a kisfiúnak, ehhez minden anyagi támogatást szívesen fogadnak.

Leereszkedtek a bánya mélyére a salgótarjáni táborozók

Sok érdekes programot tartogatott a gyerekek számára a Dornyay Béla Múzeum nyári táborának ötödik napja is. Ahogy arról ma délelőtt beszámoltunk, a fiatalok Picasso „nyomdokaiba léptek”, majd betekintést nyerhettek a táncház kulisszatitkaiba, végül pedig a leereszkedtek a Bányászati Kiállítóhely tárnáiba is.

Birtokba vették a bringások a tarjáni Tóstrandig kiépített kerékpárutat

Még hivatalosan át sem adták a kerékpárutat, de már több bringás is süvít rajta. Minderről Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője tett közzé a minap Facebook-oldalán egy bejegyzést.

Kijutott a horvátországi vb-re a Salgótarjánban táncoló felvidéki lány

Hatalmas sikereket ér el a Salgótarjánban táncoló, Ragyolcon élő Kovács Flóra, aki fiatal kora ellenére profikat megszégyenítő eredményekkel büszkélkedhet. A közelmúltban Balatonfüreden rendezték meg a látványtáncok Európa-bajnokságát, amelyen Flóra két kategóriában is bizonyított, hiszen egy arany- és egy ezüstéremmel lett gazdagabb. A napokban pedig újabb mérföldkőhöz érkezett az ifjú hölgy, hiszen a legutóbbi versenyén elért kimagasló eredménye okán delegálták őt a Horvátországban megrendezendő szeptemberi világbajnokságra.

Nem volt nagy jövés-menés a Salgótarjáni BTC-nél

Gyakorlatilag véglegesnek tekinthető a vasárnap az NB III. Észak-Keleti csoportját Debrecenben indító Salgótarjáni BTC kerete. Az együtteshez hét játékos érkezett, míg öten távoztak. Az érkezők között elsősorban olyan nevekkel találkozhatunk, akik már rutinosnak számítanak a harmadik vonalban, de fiatalok is akadnak a névsorban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában