Foglalkozás

2023.07.24. 07:46

Leereszkedtek a bánya mélyére a salgótarjáni táborozók

Sok érdekes programot tartogatott a gyerekek számára a Dornyay Béla Múzeum nyári táborának ötödik napja is. A fiatalok Picasso „nyomdokaiba léptek”, majd betekintést nyerhettek a táncház kulisszatitkaiba, végül pedig a leereszkedtek a Bányászati Kiállítóhely tárnáiba is.

Veres Edina

A napokban jelent meg az intézmény közösségi oldalán a tájékoztatás, amely szerint a résztvevők reggel „Picasso-val” rajzoltak, azaz megnéztek egy kisfilmet, hogy hogyan is rajzolt a híres festőművész, majd a látottakat a kicsik megpróbálták utánozni.

– Délelőtt a táncház kulisszatitkaival ismerkedhettek meg a táborozóink Kovács József, a Nógrád Táncegyüttes vezetőjének kalauzolásával. Természetesen a tánc sem maradhatott el – olvasható a foglalkozások sora a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy természetesen a délután sem telt el izgalmas program nélkül. A nap hátralévő részét ugyanis a gyerekek a Bányászati Kiállítóhelyen töltötték, ahol leereszkedtek a bánya mélyére, majd fenn pedig megismerkedtek a bányában használt szállítóeszközökkel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában