Lemondások

2023.07.09. 16:50

A képviselők után a polgármester is lemondott – ellenőrzést folytat a kormányhivatal Nagylócon

Mint arról korábban már beszámoltunk: Nagylócon öt önkormányzati képviselő döntött úgy, hogy május elején lemond mandátumáról, majd a napokban Szalai Gábor polgármester is a távozását jelentette be. A kormányhivatal ellenőrzést indított a településen.

Lukács Zsófia

Szalai Gábor Nagylóc polgármestere is lemondott

Forrás: Nool

Május 12-én, mivel a változás irányába tett törekvéseik nem értek célt, úgy döntött négy képviselő, hogy lemond önkormányzati képviselői mandátumáról Nagylócon, akiket még egy társuk követett.

A napokban pedig Szalai Gábor polgármester is jelezte távozását. – lemondtam polgármesteri tisztségemről. Ez nyilván számtalan kérdést és felvetést szül mindenkiben. Az önkormányzaton belüli meg nem egyezés és a sok alaptalan és rosszindulatú pletyka a legfőbb oka a döntésemnek – osztotta meg a hírt a polgármester a település közösségi oldalán.

Megkerestük az illetékes Nógrád Vármegyei Kormányhivatalt is, akik arról adtak tájékoztatást, hogy a közfoglalkoztatási programot érintő munkaérőpiaci ellenőrzés van folyamatban, aminek a lezárásáig nem adhatnak bővebb információt.

Szalai Gábor korábban a képviselők döntésére úgy reagált, hogy az általuk kiadott közlemény teljes mértékben igaz, a kialakult helyzetért ő a felelős, lemondásuk az ő hibájából keletkezett. – Az elmúlt egy év belső viszályait, pénzügyi problémáit sajnos nem kezeltem a helyén és megfelelően, ennek lett az eredménye, hogy ide jutottunk – fogalmazott a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában