Lemondás

2023.05.16. 15:38

Követte négy társát: újabb képviselő mondott le Nagylócon

Mint arról korábban már beszámoltunk: Nagylócon négy önkormányzati képviselő döntött úgy, hogy május 12-ével lemond mandátumáról, ugyanis a községben zajló, jelenlegi folyamatokkal nem ért egyet. Kedden újabb képviselő jelentette be távozását a kialakult helyzet miatt.

E-L. Zs.

Már öt önkormányzati képviselő döntött úgy, hogy lemond mandátumáról

Forrás: Nool

Fotó: L. J.

Mivel a változás irányába tett törekvéseik nem értek célt, úgy döntött négy képviselő, hogy május 12-ével lemond önkormányzati képviselői mandátumáról Nagylócon. A képviselők nyilatkozatára a polgármester közösségi oldalán reagált, ahol vállalta a felelősséget. 

Kifejtette: az általuk kiadott közlemény teljes mértékben igaz, a kialakult helyzetért ő a felelős, lemondásuk az ő hibájából keletkezett. – Az elmúlt egy év belső viszályait, pénzügyi problémáit sajnos nem kezeltem a helyén és megfelelően, ennek lett az eredménye, hogy ide jutottunk – fogalmazott a polgármester.

Kedden újabb képviselő jelentette be lemondását a közösségi oldalán.  – Május 16-án lemondtam a képviselői mandátumomról, a Nagylócon kialakult helyzet miatt, a választóim kérésére. Lemondásom csak az önkormányzati képviselői tagságomra vonatkozik. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöki tisztségét a továbbiakban is betöltöm. Az általam és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete által az eddigiekben folytatott munkát, a jövőben is el fogom látni. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat továbbra is együttműködik Nagylóc Község Önkormányzatával  – olvasható a bejegyzésben.

Információink szerint jelenleg egy képviselő még tagja a testületnek, ő ugyanis még nem jelezte lemondását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában