Önkormányzat

2023.05.14. 13:22

Lemondott négy képviselő Nagylócon, a polgármester reagált a történtekre

Nagylócon négy önkormányzati képviselő döntött úgy, hogy május 12-ével lemond mandátumáról, mert a községben zajló, jelenlegi folyamatokkal nem ért egyet. Szalai Gábor polgármester a település közösségi oldalán reagált a történtekre.

E.L.-Zs.

Szalai Gábor, Nagylóci polgármestere is lemondott

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH archívum

Nyilatkozatában a négy képviselő ezt írta:

– A 2022-es időközi önkormányzati választásokon nagy reményekkel, tervekkel indultunk. Megválasztásunk óta igyekeztünk a feladatainkat a legjobb tudásunk szerint, becsületesen és lelkiismeretesen elvégezni. Tettük ezt mindaddig, amíg a körülmények lehetővé tették. Sajnos, az elmúlt időszakban az önkormányzatnál tapasztalt történésekkel, folyamatokkal nem értünk egyet.

Lemondtak, de részt vesznek a közösség építésében

Kiemelték: mivel a változás irányába tett törekvéseik nem értek célt, úgy döntöttek, hogy 2023. május 12-én lemondanak önkormányzati képviselői mandátumukról. 

– Egyedül a saját tetteinkért tudunk felelősséget vállalni, más tettéért nem – hangsúlyozták. Nyilatkozatukban hozzátették, hogy továbbra is aktívan részt vesznek majd a település és a közösség építésében.

Vállalta a felelősséget a falu első embere

Szalai Gábor, Nagylóc polgármestere a település közösségi oldalán reagált a képviselők döntésére és vállalta a felelősséget.

– A napokban nagy port kavart a testületi tagok lemondása és a focicsapat támogatásának kérdésének ügyében. Vártam a közleménnyel, mert jelenleg 4 lemondás van előttem, ebből egy testületi tag jelezte, hogy ő külső, munkavállalási és összeférhetetlenségi okokból kéri mentesítését a testületi tagság alól. Az általuk kiadott közlemény teljes mértékben igaz, a kialakult helyzetért én vagyok a felelős, lemondásuk az én hibámból keletkezett. Az elmúlt egy év belső viszályait, pénzügyi problémáit sajnos nem kezeltem a helyén és megfelelően, ennek lett az eredménye, hogy ide jutottunk. Egyéni megoldásokkal dolgoztam, amelyek sajnos nem követték a megszokott és járt utat (kóbor kutyák kérdése, szemét kérdése, házbontás kérdése, stb.) valószínűleg sok lakosnál is ellenszenvet váltottak ki, nem csak a képviselő testületnél és ezek sokszor szintén vitát okoztak – írta a polgármester.

Minden testületi tag megtette, amit tudott

Közleményében hozzátette, hogy minden testületi tag igyekezett a tőle telhető legtöbbet megtenni, úgy munkában, mint adakozásban, melyek nem lettek részemről eléggé megbecsülve, így úgy érezhették, hogy nem szükséges, vagy nem értékelt a munkájuk. A sportegyesület támogatásának kérdésére is kitért Szalai Gábor. 

– A kialakult vitahelyzet miatt kezdeményeztünk egy megbeszélést, melyre felkérünk külsős közvetítőt, aki a sportéletben és a közigazgatásban is részt vesz. Erről a személyről közösen döntünk, mert az első felvetett személyt nem tudtuk közösen elfogadni – fogalmazott a polgármester.

Írásában elnézést kért a kialakult helyzetért és az elmúlt egy év viszontagságai miatt is

– Bármilyen hangok jönnek is a faluból, egy magam vállalom a felelősséget minden tekintetben. Nyilván én vagyok a közös pont az előző testületből és a jelen testületből kiváló tagokkal is, így le kell vonnom a következtetést és az újonnan belépő tagokkal teljesen új alapokra helyezni az önkormányzat működését – olvasható a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában