Nool.hu videó

2023.06.28. 19:55

Megszólaltatta a harangokat, táncra perdült és erős nőkkel is találkozott Novák Katalin szerdán (videó, fotók)

Kézzel-lábbal harangozott, táncra perdült, viseletbe öltöztetett és női polgármesterekkel is találkozott Novák Katalin nógrádi látogatásának utolsó napján.

G. E.

Paluch Norbert megtáncoltatta a köztársasági elnököt

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Nem volt ideje unatkozni Novák Katalinnak nógrádi látogatása harmadik napján sem. Szerda délelőtt Terénybe látogatott, ahol Szedlák Józsefnével, az ország utolsó kézzel-lábbal harangozó hölgyével találkozott. Ilonka néni arra is rávette a köztársasági elnököt, hogy közösen kondítsák meg a templom tornyában található harangokat. A program folytatásaként a faluház udvarán megyénk női településvezetői és alpolgármesterei várták, akikkel a női vezetők helyzetéről, nehézségeikről és erősségeikről is beszélgettek. 

Rimócon népviseletbe öltözött fiatalok fogadták Novák Katalint, a talpalávalót pedig a helyi rezesbanda húzta. Paluch Norbert, rimóci táncos nem hazudtolta meg vőfélyi mivoltát, rímelve köszöntötte a köztársasági elnököt, majd meg is táncoltatta. Egy rövid sétát követően a nyolcvanéves Kiss Bertalanné Rozika néni több, mint 40 helyi népviseletet bemutató babagyűjteményének díszletei között öltöztették be közösen Paluch Csengét viseletbe. 

A napot és az elnöki látogatást séta zárta Hollókőn, az Ófaluban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában