Polgárőrség

2023.06.24. 13:59

Aktív tagjai közreműködésével eredményes a nagylóci polgárőrség

Fellendült a több, mint 32 éve működő polgárőri tevékenység Nagylócon. Társadalmi munkával nyújtanak segítséget, növelik a közbiztonságot és az önkéntes tűzöltóság alapítását tervezik.

Lukács Zsófia

A tagság kivette a részét az árvízi védekezésből is

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

– Nemrégiben tisztújítás történt a polgárőrségnél, amelynek csapata több mint harminc önkéntesből áll, és amelyhez lányok is szép számmal csatlakoztak. Folyamatosan járőrözünk és ellátjuk a szolgálatot – mondta el portálunknak Gazsi Károly, a Nagylóci Polgárőr Egyesület elnöke.

Kiemelte, hogy az utóbbi időben az árvizeknél is nagyon sokat dolgoztak, homokzsákokat pakoltak, biztosították a területet, megfigyelték a közeli gát állapotát a katasztrófavédelemmel együttműködve. Nógrádsipeken és Rimócon is nagylóci polgárőrök nyújtottak segítséget az értékek mentésénél. Arra is kitért, hogy, volt amikor a személyszállítást kellett megoldaniuk, mert egy településrészt teljesen elzárt az áradás és csak markolóval tudtak eljutni otthonaikba az emberek.

Gazsi Károly kiemelte, hogy hétvégén aktívabb az élet a településen, ekkor kiemelt figyelmet fordítanak járőrözéssel a közbiztonságra. – Telefonon is elérhetőek vagyunk, bejelentés alapján kimegyünk helyszínre és próbáljuk orvosolni a problémát. Van autója is az egyesületnek és új polgárőr ruhákat kaptunk a megyei vezetőségtől–  tért ki rá az egyesület elnöke.

Csoportkép a nagylóci római katolikus templom előtt
Fotó: Beküldött / Forrás: Nool.hu

Számtalan rendezvény helyszínét biztosították már, például Hollókőn is, de  a helyi kulturális és vallási rendezvényeken is őrzik a résztvevők biztonságát, vagy segítik a parkolást. Nemrégiben Nagylócon két gyermeknapon is játékosan megismertették a polgárőrség munkáját a kicsikkel, akik járőrözhettek is a faluban. Ezen felül karitatív feladatatokat is ellátnak, takarítják a település közterületeit és virágültetéssel teszik szebbé a parkokat.

A civil szervezet a pályázati lehetőségeket is szeretné minél előbb kihasználni, valamint minél több támogatót szeretne maga mellett tudni, hogy biztosítva legyen a működésük. – Terveink között szerepel, hogy a katasztrófavédelemmel közösen egy önkéntes tűzoltócsapatot hozzunk létre Nagylócon és az ifjú polgárőr mozgalmat is szeretnénk elindítani, hogy az utánpótlás biztosítva legyen – hangsúlyozta Gazsi Károly.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában