Elismerték a munkáját

2020.11.19. 17:25

Az év polgárőrének választották a nagylóci Hegedűs Sándort

Hegedűs Sándor, a Nagylóci Polgárőr Egyesület korábbi vezetője nemrégiben nagy megtiszteltetésben részesült. Az Országos Polgárőr Szövetség az Év polgárőre kitüntető címet adományozta részére.

Lászlók Judit

Hegedűs Sándor úgy véli, a díj nem csak az ő érdeme

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs

Hegedűs Sándor 10 éve tagja a helyi polgárőr-egyesületnek, ebből hat éven át vezetőként segítette a szervezetet. – Feladataink közé tartozik a szolgálat teljesítése, a rendezvények biztosítása, valamint a helyi önkormányzat és hatóságok munkájának segítése – mondta el lapunknak Hegedűs Sándor. Hozzátette: – Rendszeresen segítünk a környező települések nagyobb rendezvényeinek lebonyolításban. A koronavírus által kialakult helyzetben is kivesszük a részünket a munkából, hiszen tavasszal a fiatalabb tagok közreműködtek az ingyenes szájmaszkok szétosztásában, illetve ellenőrizzük, hogy a karanténban lévő személyek betartják-e szabályokat.

A szervezet egyaránt jó kapcsolatot ápol a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetséggel, a környékbeli polgárőr-egyesületekkel, a rendőrséggel és a helyi önkormányzattal. A korábbi vezető úgy véli, hogy ez elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően láthassák el a feladataikat.

Hegedűs Sándor úgy véli, a díj nem csak az ő érdeme
Fotó: H. Cs / NMH

Azonban nemcsak az együttműködések, hanem a pályázatok terén is sikereket könyvelhetett el az elmúlt években, ugyanis egy új gépjárművel és kerékpárokkal gazdagodtak. Ráadásul több nagylóci fiatal is csatlakozott a polgárőrökhöz, így a tagok létszáma ma már eléri az ötven főt. Hegedűs Sándor annak a véleményének is hangot adott, hogy szerinte néhányan alulértékelik a polgárőrök tevékenységét.

– Ez a szolgálat önkéntes alapon működik. Sokan a szabadidejüket feláldozva igyekeznek tenni a közösségért és a közbiztonságért. Az emberek azonban hajlamosak sok olyan dolgot elvárni tőlünk, amelyek nem a mi kötelezettségeink közé tartoznak – hangsúlyozta Hegedűs Sándor, akinek munkásságát az Országos Polgárőr Szövetség is elismerte, hiszen az Év polgárőre kitüntető címet adományozta számára október végén. Ezt csak a legkiemelkedőbb tevékenységet végző polgárőrök kaphatják meg, évente egy alkalommal.

– Nagyon örültem a díjnak, ugyanakkor el kell mondanom, hogy ez nemcsak az én érdemem, hanem az egyesületünk többi tagjáé is, akik nélkül nem tudtam volna így elvégezni a feladataimat – mondta Hegedűs Sándor.

A nagylóci polgárőr bár nehéz szívvel, de nemrégiben úgy döntött, hogy átadja az irányítást egy olyan tagnak, akinek több ideje jut az egyesületre. Mint mondja, saját vállalkozása egyre inkább egész embert kíván, ezért nem szerette volna, ha a jól működő szervezet kárát látja annak, hogy ő nem tudja maradéktalanul rászentelni az idejét. Ugyanakkor két fiával együtt továbbra is tagok maradnak, és részt vesznek a teendők elvégzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában