kitüntetés

2021.07.03. 17:58

Kilenc nagylóci polgárőr harminc éve tartó önkéntességét ismerték el

A Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége a harminc éve szolgálatot ellátó kilenc nagylóci polgárőr részére nemrégiben emlékplakettet adományozott, illetve az Országos Polgárőr Szövetség Márton Andrást elnöki dicséretben részesítette.

Lászlók Judit

Márton Andrást külön elnöki dicséretben is részesítette az Országos Polgárőr Szövetség

Fotó: beküldött

A Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége a Nagylóci Polgárőr Egyesületben harminc éve szolgálatot ellátó Istók János, Kozma László, Lőrik András, Lőrik László, Márton András, Mender Bertalan, Strehó Bertalan, Szabó Ottó és Kovács Pál polgárőrök részére emlékplakettet ajándékozott. Az Országos Polgárőr Szövetség pedig Márton Andrást külön elnöki dicséretben is részesítette.

– Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a Nagylóci Polgárőr Egyesület kilenc tagját ily módon is elismerték. Úgy gondolom, hogy ezek az emberek olyan világban és szellemiségben nőttek fel, ahol az önkéntesség rendívül sokat jelentett. Éppen ezért mindenki példát vehet róluk, hiszen a szabadidejüket feláldozva tesznek a közért – mondta el lapunknak Balogh László.

Az egyesület elnöke kiemelte, hogy Márton András az egyik leglelkesebb tagja az egyesületnek. Az elmúlt harminc évben rendszeresen kivette részét a feladatokból és mindig számíthattak rá.

Márton Andrást külön elnöki dicséretben is részesítette az Országos Polgárőr Szövetség
Fotó: beküldött

– A szervezetünknek jelenleg harminc-negyven aktív szolgálatot ellátó tagja van, köztük férfiak és nők egyaránt. Sajnos azonban a koronavírus-járvány minket sem kímélt és több fontos alapembert is elveszítettünk – mondta Balogh László.

Hozzátette: – Az elmúlt egy évben a Covid–19 következtében kicsit átalakult a feladatellátás, hiszen a rendezvények elmaradtak. Ugyanakkor a kijárási korlátozás ideje alatt igyekeztünk a rendőrség munkáját segíteni éjszakai szolgálattal.

Emellett, ha szükség volt rá, akkor a helyi önkormányzat rendelkezésére bocsátottuk a gépjárművünket, azért, hogy segítsük a szociális étkeztetés kiszállítását vagy éppen a lakosok oltakozását. Ezenkívül közös ellenőrzést tartottunk a szécsényi rendőrökkel, a község mezőőrével és hivatásos vadászával Nagylóc külterületén. Ennek az volt célja, hogy kiszűrjük az erdőterületekre engedély nélkül behajtó, az ott élő állatokat veszélyeztető, a növényzetet és természeti kincseinket szennyező gépjárművezetőket – köztük motorosokat, quadosokat –, valamint, hogy megelőzzük az erdészeti, a természetvédelmi és a tulajdon elleni szabály- és jogsértéseket. Ilyen jellegű ellenőrzésekre a jövőben is lehet majd számítani – hangsúlyozta az elnök, aki szerint a kitüntetett kilenc polgárőrnek nagy szerepe volt ezen feladatok ellátásban.

Balogh László kitért arra is, hogy tavaly nyáron sikeresen pályáztak egy balatoni kirándulásra, amellyel meghálálták a tagok áldozatos munkáját. A jövőben pedig igyekeznek majd élni az újabb pályázati lehetőségekkel.

– Bízom benne, hogy a továbbiakban is olyan lelkes személyek fognak hozzánk csatlakozni, akik a következő évtizedekben ugyanolyan meghatározó szerepet töltenek majd be az egyesület életében, mint a most kitüntetett polgárőrök – mondta Balogh László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában