Összefoglaló

2023.06.19. 21:55

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. június 19.

Számos témáról beszámoltunk olvasóinknak hétfőn is, íme a nap salgótarjáni vonatkozású hírei!

G. P.

Kiváló eredményeket értek el a tarjáni Madách diákjai az idei angolérettségin 

Kijavították az idei írásbeli érettségiket, sőt, ma már országszerte, így szűkebb térségünkben is megkezdték a szóbeli vizsgáikat a középiskolás és a gimnazista diákok. Portálunknak a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium igazgatónője számolt be az idei tapasztalatokról.

Teltház előtt léptek fel a salgótarjáni színészek Veszprémben 

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház színészei a minap a VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválra látogattak el, ahol szeretett darabjukat mutatták be a publikumnak. További részletek és fotók itt. 

Hűséges ebek keresik szerető társukat

Kölyökkutyáknak keresnek szerető gazdikat a salgótarjáni Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület tagjai. Íme, néhány cuki fotó a kölykökről!

Pályázati forrásból vett lézernyomtatót a tarjáni iskola

A Bolyai János Alapítvány mintegy 350 ezer forintot nyert egy pályázaton, amelyből egy multifunkciós lézernyomtatót vásároltak a gimnázium számára. Részletek itt.

Elkötelezte magát Salgótarján mellett az Óbudai Egyetem

Salgótarjánban és a térségben élőknek is nagyon fontos, hogy hosszú távon kötelezte el magát a helyi felsőoktatás fejlesztése mellett az Óbudai Egyetem. Az intézmény által biztosított képzések múltjáról, jelenéről és a jövőbeni tervekről is szó esett az Egyetemi Tanács kihelyezett ülésén hétfőn. A programnak a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely adott otthont. 

Így közlekedik a turisztikai kisvonat 

A Turisztikai Kisvonat az idei szezonban vasárnap és ünnepnapokon közlekedik menetrend szerint – tájékoztatott az Eresztvényi Látogatóközpont a közösségi oldalán. Itt is megtalálod a menetrendet.

Közgyűlésre készülnek a tarjáni képviselők

Salgótarján Megyei Jogú Város közgyűlése június 27-én, azaz jövő kedden 9 órától tartja soron következő ülését. Mutatjuk a legfőbb napirendi pontokat, amikről a képviselők tárgyalnak majd.

Elképesztő hőség a salgótarjáni belvárosban

Szűkebb hazánkba is megérkezett az igazi nyár, aminek sokan örülnek ugyan, de mint minden évszaknak, úgy ennek is van hátulütője. Többek között az, hogy nem egyszerű árnyékos parkolóhelyet találni, az utastérben pedig akár néhány perc alatt is az egekbe szökik a hőmérséklet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában