Megyeszékhely

2023.06.19. 11:47

Közgyűlésre készülnek a tarjáni képviselők

Salgótarján Megyei Jogú Város közgyűlése június 27-én, azaz jövő kedden 9 órától tartja soron következő ülését – tájékoztatta szerkesztőségünket a polgármesteri hivatal. Mutatjuk a legfőbb napirendi pontokat, amikről a képviselők tárgyalnak majd.

Nool

A képviselő-testület ülését a szokásokhoz hűen a városháza Dr. Förster Kálmán termében tartják, ahol ismét tárgyalnak majd a megyeszékhely idei költségvetésének módosításáról, valamint az előterjesztések között szerepel bizonyos önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezése. Ezek között van a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló helyi rendelet (mivel a hulladékgazdálkodás állami közfeladat lesz), valamint a helyi adók elektronikus befizetésének lehetőségét szabályozó rendelet is. A Kun utca és Zemlinszky Rezső utca területét érintő településrendezési kérdésekről, illetve egyes közterületi és közterületként használt ingatlanok funkcióváltoztatásáról is dönteniük kell a salgótarjáni képviselőknek.

Fontos téma lesz bizonyos „forgalomképes ingatlanok” nyílt pályáztatás útján történő értékesítése is, ezek között belterületi építési telkek, lakóingatlanok és termőföldek is szerepelnek. A részletes lista – konkrét címekkel, helyrajzi számokkal, ingatlanadatokkal – az előterjesztésben is megtalálható. A közgyűlés elé kerülő javaslat szerint a Salgó Vagyon Kft. ügyvezető igazgatóját bízná meg a testület a meghirdetés és az értékesítés feladataival.

Tárgyalnak majd önkormányzati ingatlanok bérbeadásáról is, ezek között vannak a Bumchun Precision Hungary Kft.-nek, a Magyar Vöröskeresztnek, valamint a Salgótarjáni Strandépítők KC-nak biztosított ingatlanok is. A kézilabda-egyesületnek ingyenesen adnának használatba négy lakást az előterjesztés szerint. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában