Hírösszefoglaló

2023.06.14. 21:53

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. június 14.

Számos témáról beszámoltunk olvasóinknak június 14-én hírportálunkon, íme a nap salgótarjáni vonatkozású hírei!

Nool

Társadalmi vállalkozást indít Salgótarjánban a Magyar Vöröskereszt

Nemzetközi tevékenységéért tüntette ki a Magyar Vöröskereszt országos vezetősége Grubert Rolandot, a szervezet Nógrád megyei igazgatóját. Korábbi cikkünkben a díjazott beszámolt az orosz-ukrán háború által adódó kihívásokról, a vöröskereszt megyei tevékenységéről és egy zöldség-gyümölcs feldolgozó létesítése is szóba került, ami Salgótarjánban ad majd munkát a megváltozott munkaképességű embereknek:

Százötvenöt éves a Pest-Salgótarján közötti első vasútvonal

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Dornyay Béla Múzeumban vasúttörténeti és modellkiállítás nyílik június 23-án, 155 éves a Pest-Salgótarján, a MÁV első vasútvonala címmel.

Kreatív programokkal töltötték meg a salgótarjáni könyvtárat

A salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtár PontNekedPont-ja sem maradt ki a napokban lezajlott Ünnepi Könyvhét eseménysorozat salgótarjáni programjaiból. Mint azt megírtuk, a fiataloknak kialakított „Pont”-on is színes, érdekes és kreatív játékok várták a gyerekeket. 

Rendőröktől kaptak hasznos tanácsokat a tarjáni diákok

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolájának diákjaihoz látogattak el kedden. A rendezvényen beszélgettek a 112-es segélyhívószámról, a biztonsági öv jelentőségéről, valamint felelevenítették a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályait, emellett a kábítószerhasználat veszélyeiről is tájékoztatták a gyerekeket.

Lángokban állt egy családi ház melléképülete Salgótarjánban

Kigyulladt egy családi ház 24 négyzetméteres, faszerkezetű melléképülete szerda délelőtt Salgótarjánban, a Rózsafa úton. A lángokat a salgótarjáni hivatásos tűzoltók fékezték meg két vízsugár segítségével, majd elvégezték az utómunkálatokat. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Vannak itt rockerek? Nagyot szól a Pokolgép Salgóbányán!

Idén ismét dübörög majd a rock Salgóbányán, a XIX. Szürkeállomány Nemzetközi Rocktábor idején. Az Oláh Zoltán, a Szürkeállomány zenekar frontembere által életre hívott, nagy hagyományokra visszatekintő többnapos tábor a fiatalabb és az idősebb korosztály képviselőit is egyaránt vonzza. Az esemény keretében július 15-én, szombaton, 16 órától a Salgó vár lábánál található Ifj. Drávay József Ifjúsági Táborban előbb a táborozók csillogtatják majd meg tehetségüket a közönség előtt, majd 21 órától nem más robbantja fel a „hangulatbombát” Salgóbányán, mint a magyar heavy metal nagyágyúja, azaz a Pokolgép zenekar.

Salgótarjánban is Muzsikál majd az erdő

Kilenc erdei helyszínen - köztük Salgótarjánban - egyebek mellett klasszikus és népzenei koncertekkel, szakvezetéses erdei sétákkal, kiállításokkal várja az érdeklődőket július 1. és 9. között a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat. Az idén 20. évfordulóját ünneplő összművészeti esemény célja azoknak a programoknak a támogatása, amelyek közelebb hozzák az emberekhez a művészet értékeit, olyan helyekre is eljuttatják a magas művészet eredményeit, ahová ritkábban juthat el. A szervezők fontosnak tartják emellett azt is, hogy ezek a kezdeményezések felhívják a figyelmet a helyi, regionális értékekre, bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a térség művészeinek.

Gátfutásban szerzett régióbajnoki érmet a salgótarjáni atléta

A Salgótarjáni Atlétika Club kilenc versenyzővel szerepelt a közelmúltban Dunakesziben, az U12-es régióbajnokságon. A legjobb helyezést Sándor Attila érte el, aki az 50 méteres gátfutásban szerzett ezüstöt. A “klubcsúcs” mégsem az övé lett, hanem a lányoknál ötödik, nem mellesleg még csak U10-es Sáfár Alízé. Mindeközben a Salgótarjáni Atlétika Club két U18-as versenyzője Besztercebányán gyűjtött tapasztalatokat, ahol Varga Félix szintén második hellyel tért haza.

Uniós kalandozással zárták a tanévet a salgótarjáni diákok

A Europe Direct Nógrád Információs Iroda színes programpalettával készült a minap a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskola diákjainak. A diáknapon az ugrálóvártól az óriás társasjátékig mindenki megtalálta a kedvére valót.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában