Nool.hu videó

2023.05.02. 20:28

A retro majálisok világába kalauzoltak vissza a somosi szépkorúak (fotók, videó)

Az igazi retro majálisok korába nyerhettek betekintést mindazok, akiket a somoskőújfalui Naplemente Idősek Klubjának tagjai meghívtak a kedd délutáni közös együttlétükre.

G. K.

A rendezvénynek köszönhetően felejthetetlenül indult a somoskőújfalui idősek májusa

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Fiatalokat megszégyenítő módon mulattak a szépkorúak kedden, amelyhez a talpalávalót Lantos Sándor és Zatykó Gyula biztosította.

– A hagyományokhoz hűen évekkel ezelőtt mindig megtartottuk a retro majális nevet viselő rendezvényünket, azonban több ok miatt ez a közös délután az elmúlt esztendőkben nem valósulhatott meg. Éppen ezért is hatalmas öröm volt mind a gondozók, mind pedig az idősek számára, hogy idén ismét együtt lehettünk a meghívott vendégekkel és közösen ünnepelhettük meg az év ötödik hónapjának kezdetét – mondta el portálunknak Mede Endréné, gondozó.

Révay Judit, aki szintén az idősek mindennapjait teszi szebbé a klubban hozzátette: az időjárás azonban nem volt kegyes hozzájuk, ezért az eredeti terven hirtelen változtatniuk kellett, így nem szabadtéren, hanem bent tartották meg a retro majálist.

Ennek ellenére volt ott minden, ami szem-szájnak ingere, a virsli és a sör a régi májusi rendezvények hangulatát idézte, a finomabbnál finomabb sütemény pedig már csak hab volt a tortán. 

A közös együttlét elején Molnár Lászlóné, a helyi klub tagja elevenítette fel a munka ünnepének történetét. – A legtöbb országban hivatalos állami szabadnap, amellyel a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokról emlékezünk meg. A története a brit ipari forradalomig nyúlik vissza, amikor az akkor még alapvetőnek tartott 10-16 órás munkaidő csökkentését tüntetésekkel és sztrájkokkal próbálták kivívni a munkások – emelte ki Molnár Lászlóné.

Az uzsonnát követően a szépkorúak először együtt nótáztak a zenészekkel, de később akadtak olyanok is, akik táncra perdültek.

A rendezvénynek köszönhetően felejthetetlenül indult a somoskőújfalui idősek májusa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában