Nool.hu videó

2023.05.18. 15:38

A diákok is élvezhetik munkájuk gyümölcsét a dorogházai iskolakertnek köszönhetően (videó)

Mint arról már beszámoltunk, iskolakerti nyílt napot tartottak szerdán a dorogházai Móra Ferenc Tagintézményben, ahol bepillantást kaptak az érdeklődők az ott végzett munkába. A tartalmas délelőttöt érdekes programok színesítették.

G. E.

Iskolakerti nyílt napot tartottak a dorogházai Móra Ferenc Tagintézményben

Forrás: Nool

Fotó: G. E.

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság. Azonban éppen ilyen fontos hozadéka a szabadban végzett munkának, hogy a gyerekek megtanulnak felelősséget vállalni, gondoskodni valamiről. Megszokják, hogy bizonyos feladatokat el kell végezniük, és nem utolsósorban élvezhetik is munkájuk gyümölcsét.

Nincs ez másként a dorogházai Móra Ferenc iskolában sem, ahol sok programnak helyet biztosít az intézmény mellett húzódó hatalmas földdarab. Azon túl, hogy egy részén zöldségeket nevelnek a tanulók, van gyümölcsös is, a magaságyásokban pedig színpompás virágokat gondoznak. A rendhagyó technikaóráknak remek helyszínt nyújt a kert, de más programoknak is helyet biztosít. 

Az iskolakertben folyó munkába nyertek bepillantást a nyílt napra látogatók, de a délelőttöt horgász-, vadász- és méhészeti bemutató is színesítette. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság jóvoltából a Vidra Verda is várta a diákokat, akik egy élő ragadozó madarat, egy Harris-ölyvet is testközelből megfigyelhettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában