Létesítmények

2023.04.08. 13:39

Három komoly beruházás áll átadás előtt Rétságon

Befejezéséhez közeledik az utóbbi időszak három legjelentősebb kivitelezése a nyugat-nógrádi járási székhelyen. A bölcsőde, a piactér és a tanuszoda egyaránt közel kilencven százalékos készültségi állapotban van, azaz már tavasszal következhetnek a hivatalos átadások.

Hegedűs Henrik

A bölcsőde megépítéséről annak idején, még az előző önkormányzati ciklusban döntött a város képviselő-testülete. A végleges határozatot komoly vita előzte meg, mivel az egyik változat szerint huszonnégy kisgyermek befogadására alkalmas létesítményt szerettek volna, mondván a szülői igény mértéke ezt feltétlenül megkívánja, és a bölcsődének a későbbiekben térségi szerepet kell ellátnia, mi több a település területén működő gyárak dolgozóit ebben a formában is illik minél kényelmesebben kiszolgálni. A másik vélemény szerint azonban elég egy tizenkét fős intézményt létrehozni. Végül ez utóbbi szemlélet nyert, így az óvodával szemközti, használaton kívüli üres telken indult meg az építkezés.

Az elmúlt esztendő második felében Mezőfi Zoltán polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy egyre közelebb a kivitelezés befejezése. Már csak a kerítés felhúzása, illetve a megfelelő eszközök és berendezési tárgyak beszerzése hiányzott, ez utóbbi azonban közbeszerzést igényelt. Most már elhárult minden akadály, így várhatóan a közeljövőben átadhatják a város új intézményét, amely nyár végétől fogadhatja a kisgyermekeket.

A helyi piac kialakítása kapcsán menet közben nem várt nehézségek jelentkeztek. A kivitelezés a több száz millió forintos kaliberű Zöld Város Program keretében kezdődött meg, ám a nemzetközi válság miatt a költségek jelentősen emelkedtek, ráadásul új kivitelezőt is választani kellett. Immár itt is végéhez közeledik a projekt. A modern vásártéren „U” alakban helyezkednek el a pavilonsorok, míg középen az őstermelői részleget alakították ki. Az egész környéken komoly igény mutatkozott a piac létesítésére, ami az egész járás zöldség – és gyümölcstermesztését felélénkítheti.

A harmadik beruházás a városi tanuszoda építése, amelyhez az önkormányzat csak a területet biztosította, minden további munkálat állami finanszírozású. Az egykori honvédségi laktanya szélén, a Radnóti utca meghosszabbításában, a Hunyadi-ligetben a sportlétesítmény ugyancsak már csak a megnyitásra vár, amely nyárig megtörténhet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában